Android Wear: aangepaste versie van Android voor wearables

Android Wear: aangepaste versie van Android voor wearables

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android Wear

Google heeft vandaag een aangepaste Android-versie voor smartwatches aangekondigd. Hier zijn aanpassingen gedaan waardoor Android beter draait op kleine schermen er er zeer relevante informatie getoond kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk het weer te zien, de agenda te bekijken, te navigeren en belangrijke mededelingen te zien met een enkele swipe. De bediening verloopt vooral via spraak, waarbij bijvoorbeeld ook het dicteren van een Hangout-bericht mogelijk is.

Google Now

In deze speciale versie van Android zit ook een diepe integratie met Google Now. Deze dienst van Google geeft je informatie op de plaats en het tijdstip dat het voor jou relevant is. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk vragen te stellen aan de smartwatch, zoals: 'waar is er een tankstation in de buurt'. Bij het maken van Android Wear is er nauw samengewerkt met chipmakers en hardwarefabrikanten.

Beschikbaarheid

Deze week wordt er een preview SDK vrijgegeven waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. Hiermee kunnen bestaande Android-applicaties aangepast worden voor wearables om hierop een betere ervaring te geven. De SDK kun je downloaden door hier te klikken. Wanneer en of er ook een Google Smartwatch komt is vooralsnog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk