Android Wear-notificaties worden getoond op Google Glass

Android Wear-notificaties worden getoond op Google Glass

Android Wear 

Android Wear is het begin van een grote en frisse stap in het land van de smartwatches en fitnesstrackers. De aangepaste variant van Android kan via spraakcommando's en veegbewegingen worden bestuurd, er worden apps voor geschreven en er kunnen notificaties worden weergegeven voor tientallen verschillende apps. Gisteren zijn er op de Google I/O al verschillende smartwatches getoond die gelijk te koop zijn, zoals de Samsung Gear Live en de LG G Watch. Tevens is het nu ook nog wachten op de officiële beschikbaarheid van de Motorola Moto 360.

Google Glass

De Google Glass is de slimme bril van Google, waarvan binnenkort een nieuwe variant uitkomt met betere specificaties. Met deze bril kunnen er bijvoorbeeld foto's worden gemaakt, maar ook kunnen er notificaties getoond worden van bijvoorbeeld afspraken of kan er navigatie worden getoond. Nu is er bekend geworden dat notificaties van Android Wear ook beschikbaar zullen worden op de Glass.

De notificaties via Wear zelf zijn soms wat beperkt door de kleinere schermen van smartwatches of fitnesstrackers en de notificaties voor de Google Glass zullen dan ook net iets anders zijn qua opzet en meer informatie tonen. De opzet van de notificaties is wel hetzelfde en je kunt dus ook klikken op meer info of een veegbeweging maken om te antwoorden. Een groot voordeel van het tonen van Android Wear-notificaties op Google Glass is dat er op de bril zelf niet allerlei applicaties geïnstalleerd hoeven te worden. Een nieuwe software-build die dit mogelijk maakt moet binnen enkele maanden verschijnen.

Android Wear-notificaties op smartwatch en Google Glass

Bron: AndroidCentral

Lees meer over:
Wear OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties