Android TV is op zijn retour en Google TV neemt het over

Android TV is op zijn retour en Google TV neemt het over

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android TV werd in 2014 door Google met hoge verwachtingen gelanceerd. Vanwege de beperkte vooruitgang die het platform in het begin boekte, werden die verwachtingen niet helemaal waargemaakt. Met Google TV, een schil over Android TV heen, lijkt Google meer succes te hebben. Android TV zal geleidelijk overgenomen worden door Google TV.

Android TV vs Google TV

Android TV is al bijna tien jaar aanwezig op slimme tv's van merken als TCL, Sony, Hisense en Nvidia. Vanaf 2020 was het platform wereldwijd zelfs op zeven van de tien televisiefabrikanten te vinden. Dat aantal steeg maar toen kwam er in 2020 ineens de Chromecast met Google TV. Dat was een dongle met een geheel nieuwe gebruikersinterface, Google TV.

Gerelateerde artikelen

Google TV is gebaseerd op hetzelfde onderliggende platform waar Android TV op gebaseerd is. Maar toch zijn er, naast de interface, wel degelijk verschillen tussenbeide. Gepersonaliseerde content is daar één van, en je vindt hier alle andere verschillen. Daarnaast is Google TV erg populair dankzij de Chromecast maar het platform is ook op tv's te vinden, net als Android TV. Erg verwarrend dus.

Android TV verdwijnt langzaam maar zeker

Google heeft eerder al aangegeven dat Google TV binnen twee jaar de enige overlevende zou zijn. Toch worden er nog altijd tv's met Android TV verkocht. Ook zien we nog steeds dongles, settopboxen en projectoren met Android TV opduiken. Gelukkig hebben de meeste fabrikanten al wel de overstap gemaakt. Sony was de eerste en TCL en Hisense volgden. Ook Xiaomi brengt tv's uit met Google TV, maar die van OnePlus en Realme draaien nog op Android TV. Volgens 9to5Google is dat logisch omdat Google TV in het thuisland van beide fabrikanten nog niet beschikbaar is. Hoe dan ook, Android TV is op zijn retour en Google TV neemt het langzaam maar zeker over.

De Android TV-interface

De Android TV-interface

Alles over Google TV

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk