Android TV 13 officieel: dit is nieuw in deze update

Android TV 13 officieel: dit is nieuw in deze update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft Android 13 voor slimme televisies aangekondigd. De meeste verbeteringen gebeuren achter de schermen bij deze update, maar er zijn wel een aantal nieuwigheden die erg handig zijn voor gebruikers.

Android TV 13

Na de Android 13-update voor telefoons en tablets hebben we ook al de aangepaste Android 13 Go-update gezien voor telefoons met lichtere specificaties. Dit keer is het de beurt aan smart tv's, want in een blogbericht stelt Google Android TV 13 voor.

De nieuwe software voor Android TV en Google TV laat gebruikers nu zelf de resolutie en verversingssnelheid instellen op HDMI-apparaten die deze functie ondersteunen. Smart TV's werken ook zuiniger dankzij een betere energiebesparende stand, en slimme tv's kunnen media pauzeren als je op je televisie overschakelt naar een andere HDMI-bron.

Extern toetsenbord en privacy

Daarnaast gaan slimme televisies beter werken met externe toetsenborden, die je aansluit via bluetooth of usb. Je kan verschillende lay-outs voor zo'n toetsenborden gebruiken en het werkt in apps beter om verschillende functies te koppelen aan knoppen op het toetsenbord.

Op het vlak van privacy zijn er ook twee nieuwigheden. Allereerst biedt Android TV 13 ondersteuning voor fysieke schakelaars waarmee je de microfoon kan uitschakelen. Anderzijds kan je de microfoon ook met de Google Assistent op je tv bedienen.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Android TV 13 is geen grote update, maar er zijn nog meer optimalisaties die minder zichtbaar zijn voor gebruikers. Gebruikers zullen nauwelijks merken dat er de update hebben ontvangen, want er zijn ook geen grote wijzigingen in de interface voor tv's.

Wanneer we deze update mogen verwachten op televisies, zal van je apparaat afhangen. Het is moeilijk te voorspellen. Ontwikkelaars gaan nu pas voor het eerst hun software aanpassen aan de nieuwe versie. De Chromecast met Google TV kreeg nog maar recent de update met Android TV 12.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android TV? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk