Android-telefoons sporen straks andere verloren telefoons op

Android-telefoons sporen straks andere verloren telefoons op

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google wil een systeem bouwen waarmee alle Android-telefoons kunnen helpen om verloren spullen op te sporen. Dat laat Google in de changelog van een update verstaan. Het wordt een alternatief voor het Apple Find-netwerk waar iPhones helpen om AirTags en verloren telefoons te traceren.

Apple Find-alternatief voor Android

Google gaat binnenkort Android-smartphones inzetten om verloren toestellen op te sporen, dat blijkt uit de changelog na de december-update voor Google Play Services. Maar zo'n systeem om verloren telefoons op te sporen dankzij de smartphones van andere gebruikers, hoe werkt dat?

Als een gebruiker aangeeft dat zijn telefoon kwijt is, dan wordt er een seintje gegeven aan een netwerk waar alle Android-gebruikers aan kunnen deelnemen. Als één van die gebruikers nog maar in de buurt komt van je verloren smartphone dan kan zijn telefoon de jouwe vinden via bluetooth. Vervolgens krijg jij een melding met de locatie van je verloren toestel. Die locatiedata wordt eerst versleuteld alvorens ze bij jou terecht komt. De andere gebruiker weet ook niet dat hij je zonet heeft geholpen met het terugvinden van je telefoon, want dan zou hij even goed als eerste met je telefoon aan de haal kunnen gaan.

Gerelateerde artikelen

Onderdeel van Vind mijn apparaat

Het is niet de eerste keer dat we horen over een alternatief voor het Apple Find-netwerk op Android-telefoons, maar sinds een lek in 2019 is het wel stil gebleven rond het project. De functies zullen deel uitmaken van het huidige 'Google Vind mijn apparaat', dat blijkt uit de changelog. Nu de wijziging deel uitmaakt van Play Services, kan Google de functie op elk moment activeren van op afstand.

Het is ook niet duidelijk of Google dit netwerk enkel wil inzetten om verloren smartphones op te sporen. De mogelijkheid bestaat dat het bedrijf ook werkt aan een alternatief voor de AirTag waarmee het gebruikers andere verloren spullen kunnen vinden. Samsung heeft al zo'n product dat de SmartTag heet. Er zijn al 200 miljoen Samsung-apparaten die helpen om voorwerpen men SmartTags op te sporen. Hoeveel iPhones helpen om verloren AirTags te zoeken, is niet bekend.

Google werkt aan Android-alternatief voor Apple Find-netwerk
Google Vind mijn apparaat

Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk