'Android-telefoons kunnen straks apps streamen naar Chromebooks'

'Android-telefoons kunnen straks apps streamen naar Chromebooks'

Google werkt aan een streamingsfunctie voor Android-apps in Chrome OS. De functie zal werken via de Phone Hub op Chromebooks, maar ze is op dit moment nog in ontwikkeling. Het is niet bekend wanneer gebruikers de apps op hun telefoon kunnen streamen.

Apps streamen op Chromebook

Chromebooks kunnen straks Android-apps van je telefoon weergeven op het scherm. In de code van Google Play Services is deze vorm van app mirroring te zien, dat meldt XDA Developers. Op dit moment gaat het om een voorbereiding van de technologie, want de functie is nog niet actief op Android-toestellen.

De mogelijkheid om apps te streamen doet denken aan de Microsoft Jouw Telefoon-app die toelaat om je apps te streamen naar Windows 10 pc's. Dat werkt slechts in combinatie met een beperkte reeks toestellen. Het lijkt er ook op dat straks niet elke Andorid-telefoon zomaar apps naar Chromebooks kan streamen, want er zijn aanwijzingen in Play Services dat het gaat om een feature die exclusief voor Pixel-telefoons van Google is. Al is dat ook nog niet zeker.

Phone Hub

App mirroring moet werken in combinatie met de nieuwe Phone Hub op Chromebooks. Door op je Chromebook op een melding te tikken, kan je de apps beginnen streamen. De Phone Hub is het nieuwe menu op Chromebooks dat als een verbindingsstuk dient tussen je telefoon en smartphone. De functie maakte deel uit van versie 89 van Chrome OS. Je kan zowel meldingen zien als je telefoon vanop afstand bedienen met een reeks instellingen.

'Android-telefoons kunnen straks apps streamen naar Chromebooks'
De Phone Hub op Chromebooks

Het valt nog af te wachten wanneer de functie beschikbaar is voor gebruikers. Als het inderdaad om een Pixel-exclusieve functie gaat, dan zou ze gelanceerd kunnen worden in een Pixel Feature Drop. Zou jij graag Android-apps op je Chromebook willen streamen? Voor welke omstandigheden lijkt dat volgens jou handig? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Chrome OS Chromebooks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer