Android-smartphones en iPhone 15-telefoons slurpen nu elkaars energie

Android-smartphones en iPhone 15-telefoons slurpen nu elkaars energie

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Het zou voor de hand moeten liggen, maar het verbinden van een iPhone en een Android-toestel was niet altijd even makkelijk. USB-C heeft daar klaarblijkelijk verandering in gebracht. Je kan dus nu het ene toestel opladen met het andere, maar welke met welke blijft vaag.

Android en iPhone 15 nu betere vrienden

Vooropgesteld dat ik (de auteur van dit artikel) zowel een Android (Motorola Razr 40) als een iPhone (13 Pro) bezit. En los van het feit dat ik kan applaudisseren voor beide kampen, is de vete altijd een doorn in het oog geweest als technerd.

Nu is er een klein moment in techland, want klaarblijkelijk is het vrij eenvoudig om een iPhone 15 met een Android-toestel te verbinden middels USB-C. En het ene toestel laadt zich dan op, op de batterij van de andere. Er is wel een klein probleem: het lijkt random welke dat bij de ander doet.

In de video hieronder is te zien dat de Android stroom krijgt uit de iPhone 15. Maar wanneer het duo opnieuw wordt aangesloten, begint de iPhone 15 ook stroom te trekken en op te laden via de Android-telefoon.

Bestanden delen lukt niet

De presentatoren probeerden ook bestanden te delen vanaf de Android-telefoon naar de iPhone 15 via de USB-C-verbinding, maar zoals verwacht slaagden ze daar niet in. Gegevensoverdrachten werkten ook niet in de andere richting (van iPhone naar Android). Het lijkt erop dat de verbinding nogal willekeurig gedrag vertoont, vooral voor het opladen.

De iPhone 15-serie is nu in handen van reviewers en zal vanaf komende vrijdag bij kopers terechtkomen. We zijn er zeker van dat we in de toekomst nog meer van dergelijke experimenten zullen zien, mede dankzij de USB-C-poort op de telefoons. Apple zelf zegt dat je de iPhone 15 en 15 Pro kunt aansluiten op verschillende apparaten, waaronder Macs, iPads, de AirPods Pro (2e generatie), externe opslagapparaten, beeldschermen en meer.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk