'Android Q maakt een einde aan de terugknop in de navigatiebalk'

'Android Q maakt een einde aan de terugknop in de navigatiebalk'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Q

De aankomende nieuwe versie van Android, Android Q, brengt heel wat leuke nieuwigheden, dat blijkt uit een vroege build van de software die in handen kwam van XDA Developers. De populairste feature wordt ongetwijfeld de systeembrede donkere modus die wordt die de hele gebruikersinterface donker doet kleuren. In dit artikel leggen we je uit wat je daarvan mag verwachten.

Toch zitten er nog veel meer verborgen parels verdoken in de software van deze vroege versie en af en toe komen die features bovendrijven. Zo wordt gezichtsherkenning beter ondersteund en komen er sterke beveiligingsmaatregelen. Recent is nu ontdekt dat Google ook opnieuw een verandering van de navigatie voor ons in petto heeft, dat zegt XDA Developers.

Android navigatie

Google wil een einde maken aan de terugknop in de navigatiebalk en vervanging komt er een nieuwe veegbeweging. Door naar links te vegen ga je in Android Q één stap terug. Eerder werd het al mogelijk om door je laatst gebruikte apps te bladeren door naar rechts te vegen. Als de nieuwe gesture een feit wordt, zal Android daarmee meer op iOS gelijken waar ook geen vaste virtuele terugknop bestaat.

In Android 9 Pie heeft Google al zijn nieuwe gesture-navigatie voorgesteld met de introductie van een pilvormige knop die als nieuwe home-knop dient. Je kan de knop naar boven vegen om de multi-tasker te openen en je kan de pilvormige knop gebruiken om te scrollen tussen je recente apps. Alleen is er één klassiek element dat behouden is gebleven in de klassieke navigatie, de terugknop. Die stond schijnbaar ietwat verloren naast die grote home-knop, maar daar lijkt nu dus een einde aan te komen.

Wat denk jij van de nieuwe gesture? Ben jij eerder een fan van de klassieke navigatiebalk met drie virtuele knoppen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk