Android Q laat je inloggen in apps en betalen met gezichtsherkenning

Android Q laat je inloggen in apps en betalen met gezichtsherkenning

Android 10 Q gezichtsherkenning

Fabrikanten passen al langer gezichtsherkenning toe op hun telefoons en veel gebruikers zouden ondertussen niet langer zonder kunnen. In veel gevallen waarbij een telefoon zowel gezichtsherkenning heeft als een vingerafdrukscanner onder het scherm, is die ontgrendeling met je gezicht de snelste optie. Google komt nu met een bredere ondersteuning van de technologie in de vierde bèta van Android Q, zoals eerder al verwacht werd.

Je telefoon ontgrendelen nadat een selfiecamera een blik op je gezicht werpt, was al veel langer mogelijk, maar fabrikanten die de technologie wilde gebruiken, moesten zelf die ondersteuning inbouwen. in de vierde bèta van Android Q zien we dat daar verandering in komt dankzij een nieuw instellingenmenu.

Screenshot over uitgebreide gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning zal kunnen dienen als een manier om je identiteit te bevestigen, in te loggen in applicaties en betalingen uit te voeren. Daarnaast introduceert Google neen reeks beveiligingsmaatregelen, zoals het feit dat je ogen moeten geopend zijn om de functie te kunnen gebruiken. Net als bij de vingerafdrukscanner, kunnen je gezichtsgegevens eenvoudigweg verwijderd worden.

Veiligheidszorgen

Een belangrijke bezorgdheid die in het hoofd springt, in het bijzonder bij gezichtsherkenning is veiligheid. Al verwachten we dat Google zich daar ook van bewust is, en uiteindelijk een onderscheid zal maken op basis van het grote kwaliteitsverschil van gezichtsherkenning op telefoons. De ene telefoon gebruikt enkel een 5 MP selfiecamera, terwijl andere toestellen een degelijke selfiecamera combineren met een ToF-camera, een DOT Projector en een IR-scanner. Voorlopig is de functie nog niet live in de bèta en dus enkel zichtbaar in de instellingen. Mogelijk zien we een volgende stap in bèta vijf van Android 10 Q.

Lees meer over:
Android Q

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties