Android Q Beta heeft een verborgen screenrecorder, zo werkt het

Android Q Beta heeft een verborgen screenrecorder, zo werkt het

Android Q Beta screenrecorder

Enkele maanden voordat deze week de eerste Android Q Beta verscheen raakte al bekend dat Android binnenkort een screenrecorder zou krijgen door een gelekte ROM met een vroege build van het besturingssysteem. De functie is nu ook terug te vinden in de bèta die voorlopig alleen beschikbaar is voor Pixel-toestellen, al zal daar in een volgende versie verandering in komen. In dit artikel leggen we je uit hoe je de Beta op je Pixel installeert.

Als je de screenrecorder wilt vinden, moet je al goed zoeken. De functie werd ontdekt door YouTuber Techusiast. Zodra je de update naar Android Q op je Pixel hebt geïnstalleerd, moet je een kijkje nemen in de ontwikkelaarsopties, dat zijn experimentele functies die die je ontgrendelt op de manier:

> Ga naar instellingen > toestel info > software-informatie

>Tik vervolgens minimaal zeven keer op het 'buildnummer'

> Je ziet ziet de melding verschijnen dat je ontwikkelaar bent en de ontwikkelaarsopties verschijnen nu in de instellingen

Activeer de screenrecorder

A;s je ontwikkelaar bent, scroll je in de ontwikkelaarsopties tot je 'Functievlaggen' ziet staan, en die optie tik je aan. Daarna zoek je 'settings_screenrecord_long_press' en die optie zet je op aan met de schakelaar. Nu heb je de functie geactiveerd, maar moet je deze nog zien te vinden. Druk de powerknop lang in tot verschillende keuzeopties verschijnen. Eén daarvan is 'Screenshot' en die optie houd je lang ingedrukt tot een klein venster verschijnt.

Screenshot ontwikkelaarsopties Android Q

Vanuit dat venster kan je de screenrecorder activeren door op 'Start' te drukken, maar je kan ook nog andere opties aanvinken zoals 'Show taps' en 'Record Voiceover'. De eerste mogelijkheid toont in de opname met een animatie waar je met je vinger het scherm aanraakt. De tweede laat je de microfoon gebruiken om een opname van je stem te maken. Bekijk hoe het werkt in onderstaande video van Techusiast.

Schermopname is een functie die al lang in Android een afwezige is, maar sommige fabrikanten hadden het zelf al ingebouwd in hun softwareschil. Bovendien zijn er uitstekende apps zoals AZ Screenrecorder. Al zullen we vermoedelijk in de toekomst nu nog meer smartphonefabrikanten de optie zien toevoegen aan hun schil nu ze ook in Android officieel ondersteund wordt.

AZ Screen Recorder

AZ Screenrecorder brengt tal van mogelijkheden die in de schermrecorder uit de Beta nog ontbreken

AZ Screen Recorder - No Root
AZ Screen Recorder is een populaire app voor het opnemen/filmen van wat er op je scherm te zien is. De app kent geen restricties qua lengte van de video, en er wordt ..

Meer info

Lees meer over:
Android Q

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties