In de Android Q Beta kan je meldingen alleen naar rechts wegvegen

In de Android Q Beta kan je meldingen alleen naar rechts wegvegen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Andoid Q meldingen

Android Q komt met een aantal fantastische verbeteringen zoals een nieuw donker thema dat over je gehele telefoon en in apps zichtbaar zal zijn. Daarnaast is er ook een sterke privacyfunctie, namelijk de mogelijkheid om machtigingen tijdelijk te verlenen als een app actief is. Android Q brengt weinig aanpassingen aan de interface van Android in tegenstelling tot bijvoorbeeld Android Oreo en Pie, maar één verandering die werd doorgevoerd is meteen een controversiële.

Je kan niet langer meldingen wegvegen langs beide kanten in de aankomende Android-versie. In Android Pie werd een nieuwe mogelijkheid toegevoegd waarbij je door traag een melding weg te vegen een icoontje kreeg om de melding te snoozen of je kon rechtstreeks naar je notificatie-instellingen. Die functie blijft behouden in Android Q, maar krijgt een prominentere plaats, namelijk zodra je een melding naar links veegt.

Screenshots van de notificaties in Android Q

Protest

Gebruikers die met de Android Q Beta aan de slag gingen op hun Pixel-telefoon klaagden het probleem aan bij Google en noemden het "weinig intuïtief". Vervolgens kwam er reactie van de ontwikkelaars die stelden dat er binnenkort een nieuwe instelling zal komen rondom de richting waarin je een notificatie veegt. Vermoedelijk zal je daarmee kunnen bepalen dat zowel links als rechts vegen een notificatie verwijdert.

Opmerkelijk is dat de ontwikkelaar in zijn reactie stelde dat die instelling te zien zal zijn in een "toekomstige Android release". Het is daarmee niet helemaal duidelijk of bedoeld wordt dat het te zien is in een volgende bètaversie van Android Q, of in een toekomstige update nadat Android Q is gelanceerd.

Screenshots van de notificaties in Android Q

Google heeft ook een verbetering gebracht voor het lang indrukken van een melding. In Android Pie kon je op die manier notificaties van de desbetreffende app uitschakelen. Android Q komt nu met een nieuwigheid waarmee je notificaties kan blokkeren, weergeven zonder geluid of weergeven met geluid.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk