Android Q bèta 6: Google lost opnieuw probleem op met gesture-navigatie

Android Q bèta 6: Google lost opnieuw probleem op met gesture-navigatie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Q-veegbewegingen

Android Q komt met een nieuwe reeks veegbewegingen die sterk doen denken aan de navigatie die we kennen van iOS. Een veeg naar boven leidt je naar het startscherm als vervanging van de home-knop, naar boven vegen en vasthouden opent recente apps en de terugtoets wordt vervangen door een veegbeweging naar rechts.

Google heeft in de zesde bètaversie van Android Q nu een probleem verholpen met de terug-gesture. In sommige apps was er een probleem dat de terug-actie ongewild geactiveerd werd; In apps zoals een galerij waarbij je door je foto's veegt of in video-apps waarbij je onderaan een slider verschuift om door te spoelen, was dat in het bijzonder het geval.

Terug-veegbeweging uitschakelen

"We hebben verdere verfijningen doorgevoerd aan de gesture-navigatie in Beta 6 die gebaseerd zijn op feedback van gebruikers", dat luidt in een verklaring van Google. "Eerst en vooral willen we een betrouwbare en consistente ervaring verzekeren. Daarom is er een 200 dp verticale limiet voor de uitsluiting van de terug-veegbeweging bij apps. Als tweede hebben we ook een instelling toegevoegd waarmee je de gevoeligheid van de veegbeweging kan aanpassen."

Gestures Android Q uitleg

Dat klinkt vrij technisch, maar met andere woorden, app-ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om de terug-veegbeweging uit te schakelen wanneer er een overlap is in de pixels op het scherm met andere interface-elementen.

Eerdere problemen

Google heeft eerder al enkele problemen ervaren met de terug-gesture die door gebruikers zijn aangetoond. Toen waren er in het bijzonder problemen met zijbalken, waardoor Google een aanpassing heeft gemaakt in bèta 5 van Android Q. De huidige ervaring van de gestures zal vergelijkbaar zijn met de definitieve versie in Android Q, stelt Google.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk