Android Q bèta 5 introduceert nieuwe manier om Google Assistent te activeren

Android Q bèta 5 introduceert nieuwe manier om Google Assistent te activeren

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Q-veegbewegingen

De verschillende testversies van Android 10 Q hebben al behoorlijk wat nieuwe visuele en functionele veranderingen gebracht zoals het einde van de terugknop in de navigatiebalk. De terugknop wordt vervangen door een nieuwe veegbeweging (gesture) en zorgt daarmee voor een hele nieuwe manier van navigeren op je Androidtelefoon, welke onlangs nog verder verbeterd werd. Google Assistent zal straks ook op een nieuwe manier via een gesture te starten zijn.

Het is Reddit-gebruiker u/Charizarlslie die via XDA in onderstaande video laat zien hoe dit in zijn werk gaat. De gestures voor Google Assistent zijn volgens deze persoon onderdeel van een zogenaamde soak test van Amerikaanse providers, waarbij een klein gedeelte van de deelnemers aan de test de optie alvast aangeboden krijgt.

Google Assistent via de hoeken starten

In de video kun je zien hoe je vanuit beide hoeken aan de onderkant van het scherm de slimme assistent kunt activeren. Met een veegbeweging vanuit de hoek naar het midden start je de assistent. Huawei en OnePlus hebben al een soortgelijke gesture in hun software geïmplementeerd maar leggen nog altijd de focus op het starten van de digitale assistent via de homeknop. Voordat de assistent is opgestart, zie je aan de onderste rand ook nog een mooie animatie in de bekende Google-kleuren.

Android 10 Q verkeert momenteel in een testfase. Hierin worden onder andere een donker thema en desktopmodus, ondersteuning voor betere gezichtsherkenning en een nieuwe manier om sneller beveiligingsupdates uit te brengen getest. Daarnaast is Google bezig met de mogelijkheid om een tijdlang een andere versie van Android te kunnen draaien.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk