Android Q Beta 2: Google test Android-updates via de Play Store

Android Q Beta 2: Google test Android-updates via de Play Store

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Systeem-updates via de Play Store

Het lijkt erop dat Google experimenteert met een nieuwe manier om updates toe te passen. Eerder kreeg je een melding te zien die verwees naar de instellingen waar je de changelog kon bekijken en de update vervolgens kon downloaden. Sommige toestellen ondersteunden ook naadloze updates op de achtergrond via Project Treble, maar voorlopig gaat het om een klein aantal. Met deze app controleer je trouwens of jouw telefoon bij de gelukkigen hoort.

De nieuwe methode laat updates nu via de Google Play Store verlopen. Eerder werd in de code van Googles applicatiewinkel al een verwijzing ontdekt naar 'Google system updates', wat voor sommigen al als een aanwijzing werd beschouwd dat Google systeemupdates in de toekomst via de Google Play Store wil laten verlopen. Nu heeft gebruiker 'u/rohanbathla007' op de sociale nieuwssite Reddit een screenshot geplaatst waarbij de functie actief is op zijn Pixel 3 die draait op de tweede Android Q Beta-versie.

Screenshot van de updates op de Pixel 3

Automatisch herstarten

Uit de screenshot blijkt dat de update op precies dezelfde manier in de Download Manager verloopt zoals een app-update zou werken. Je ziet een balk en tijdsaanduiding die de voortgang weergeven, maar als je de melding aantikt gebeurt er niets. Vervolgens start je telefoon na afloop van de update automatisch opnieuw op.

Wij hebben het fenomeen zelf niet ervaren op onze toestellen, maar het is ook duidelijk dat niet alle bèta-gebruikers deze manier van updaten te zien krijgen. We verwachten hier binnenkort mogelijk meer over te horen op Google I/O 2019. Eén van de geplande evenementen op Googles ontwikkelaarsconferentie zal gaan over Android Q.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk