Android Q ondersteunt variant van 3D Touch zoals op de iPhone

Android Q ondersteunt variant van 3D Touch zoals op de iPhone

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android 'deep press'

Apples 3D Touch kan meten hoe hard een gebruiker op het scherm van de telefoon drukt en op die manier krijg je toegang tot een bijzonder menu met handige functies. Toen de feature jaren geleden werd voorgesteld door Apple, volgde Google in Android Oreo door de mogelijkheid om een icoontje lang in te drukken en zo functies te ontgrendelen. Een voorbeeld van een menu dat wordt getoond, is dat je bijvoorbeeld bij Gmail kan kiezen om een bepaald postvak te openen of meteen een mail op te stellen.

Het lijkt er nu op dat Google nog een stapje verder wil gaan met Android Q en ook ondersteuning wil lanceren voor drukgevoeligheid. Op de ontwikkelaarssite van Android wordt voor het eerst gesproken over de 'deep press' die de functionaliteiten van het lang indrukken kan vervangen. Deep press werkt volgens de omschrijving precies hetzelfde als 3D Touch bij Apple.

Geen consistente ervaring

Het is op dit moment nog niet duidelijk op welke manier Google de functie precies wil implementeren. Mogelijk is er voor fabrikanten extra hardware nodig om de functie te laten werken, maar het is ook goed mogelijk dat Google de feature volledig softwarematig kan implementeren.

Screenshots van deep press in Android QDe functionaliteit werkt niet bij alle apps, zoals hier te zien is bij Messenger

De vraag is of de functie meer aan populariteit zou winnen als deep press het lang indrukken vervangt. Momenteel maken lang niet alle apps van de feature gebruik, waardoor Google hierdoor niet meteen de meest consistente ervaring biedt. Als je bijvoorbeeld de feature gebruikt om meteen een selfie te kunnen nemen met de camera-app, dan verwacht je als gebruiker ook dat je bijvoorbeeld handige opties te zien krijgt bij een populaire app als Messenger, maar dat is dus niet het geval.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk