Nokia start uitrol Android Pie voor de Nokia 6

Nokia start uitrol Android Pie voor de Nokia 6

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Pie voor de Nokia 6 (2017)

De Nokia 6 uit 2017 is de start van de succesvolle wederopstanding van de merknaam Nokia. De Nokia 6 werd tijdens de CES in Las Vergas van 2017 gelanceerd met de Android 7.0 Nougat. Een jaar later ontving het toestel Android 8.0 Oreo en Android 8.1 Oreo. Chief product officer bij HMD Global, Juho Sarvikas laat nu via Twitter weten dat Android Pie-update voor dit toestel gestart is. Tik op de afbeelding hieronder om de video te bekijken.

Tweet Juho Sarvikas

Android Pie voor de Nokia 6 komt met nieuwe snelle instellingen, een verbeterde Niet Storen-modus Digitaal Welzijn, Aanpasbaar batterijbeheer, de nieuwe navigatie-gestures en adaptieve helderheid van het scherm. Ook de Nokia Camera-app kan met Android Pie rekenen op Google Lens-integratie, bewegende foto's en een nieuwe interface.

De uitrol van de update gaat zoals gewoonlijk in fases dus kan het zijn dat de een hem al heeft kunnen installeren, terwijl de ander hier nog een paar weken op moet wachten. Laat iets weten in de reacties als jij de update al hebt ontvangen.

Nokia 6

De Nokia 6 is opgetrokken uit een aluminium unibody-behuizing met daarin een 5.5 inch full HD-scherm gemaakt van 2.5D Gorilla Glass. Er ligt een 1.2Ghz Qualcomm Snapdragon 430-octacoreprocessor in met daarbij 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen, een 16 en een 8 megapixelcamera met ondersteuning voor F/2.0-aperture. Ook een vingerafdrukscanner ontbreekt niet. Qua geluid zien we twee versterkers met Dolby Atmos-geluid en de accu heeft een capaciteit van 3000mAh. Het toestel is nog verkrijgbaar bij Bol.com voor € 214,95.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk