Android P developer preview 3 nu te downloaden

Android P developer preview 3 nu te downloaden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android P - preview- en bètaversies

De eerste previewversie van Android P is begin maart aangekondigd. Hierin zagen we onder andere rijkere notificaties in Reply-stijl, betere ondersteuning voor de scherminkeping of notch en Slices. De eerste previewversie van Android P was nog niet stabiel genoeg om als bètaversie uitgebracht te worden via het officiële bètaprogramma voor Android en was dus hoofdzakelijk bedoeld voor ontwikkelaars. De tweede preview-versie is tijdens Google I/O 2018 aangekondigd. Dit was meteen de eerste bètaversie die stabieler was en ook als eerste bètaversie beschikbaar kwam voor een aantal Nexus- en Pixel-toestellen.

Final API's

Nu is de tweede bètaversie of derde developer preview beschikbaar, waarbij de API's final zijn. Dat wil dus zeggen dat ontwikkelaars definitief aan de slag kunnen met Android P en er zeker van kunnen zijn dat er voor het ontwikkelen van apps en games niets meer gaat veranderen tot aan de lancering van Android P. Dit wil ook zeggen dat apps met functies voor Android P nu ook in de Play Store gezet mogen worden.

We verwachten medio juli de vierde developer preview/derde bètaversie en in het derde kwartaal de definitieve lancering van Android P. Dan weten we ook waar de 'P' voor staat.

Android P bèta

Neem je deel aan de bèta van Android, dan zal de update snel bij jou binnenrollen. Op de Pixel XL en Pixel 2 XL op de redactie is de OTA-update er in ieder geval nog niet. Smartphones zoals de OnePlus 6, Nokia 7 Plus, Vivo X21, Xiaomi Mi Mix 2S, Essential, Oppo R15 Pro en Sony Xperia XZ2 doen ook mee aan het officiële bètaprogramma van Android en kunnen deze tweede bèta binnenkort ook verwachten.

Heb je je nog niet aangemeld voor Android P bèta? Dan kun je je hier inschrijven. Hoe de deelname aan een officieel bètaprogramma precies in zijn werk gaat, kun je hier lezen. Als je niet kunt wachten op de OTA-update, dan kun je hier de factory images en OTA-bestanden vinden. Instructies voor het handmatig installeren of flashen van een factory image kun je in dit artikel vinden.

Via: Android Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk