Kijkje achter de schermen: totstandkoming en onthulling van het Android Oreo-standbeeld

Kijkje achter de schermen: totstandkoming en onthulling van het Android Oreo-standbeeld

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Achter de schermen

Bij elke nieuwe Androidversie plaatst Google een beeld van het toetje in de beeldentuin bij het hoofdkantoor. Zo is er een beeld van Android Marshmallow en Android Jelly Bean te zien en nu dus ook een Android Oreo-variant.

Google heeft zijn hoofdkantoor in Californië, Amerika en daarbij is een beeldentuin aangelegd waarin we allerlei Androidstandbeelden zien die staan voor de verschillende Androidversies van afgelopen jaren. Daaraan is nu ook een Android Oreo-beeld toegevoegd en in de video hieronder zie je hoe dit beeld tot stand is gekomen en de onthulling ervan.

Voor het eerst zien we een beeld dat op afstand bediend kan worden, waardoor het moeilijker was om het te bouwen dan voorgaande jaren. Tevens zien we de mensen die het beeld hebben gebouwd, de ontmanteling van het beeld om hem te vervoeren in een houten krat, en de montage ervan bij het hoofdkantoor van Google in Mountain View. Daarna zien we de timer tot aan de zonsverduistering en de onthulling van de naam van Android 8.0, maar ook Oreo-ijsjes.

Met de komst van Android 8.0 Oreo zien we een aantal nieuwe zaken in Android. De grootste verandering is Project Treble. Hiermee heeft Google Android opgesplitst om fabrikanten zo snellere updates te kunnen laten uitbrengen. Verder zien we in deze nieuwe Androidversie notificatiekanalen en kleurtjes, adaptive icons (aanpasbare app-icoontjes), Notification Dots, een verbeterde accuduur, autofill ofwel het automatisch invoegen van gegevens, picture-in-picture en nog veel meer. Alle nieuwe mogelijkheden kun je in dit artikel lezen.

Uiteraard komen er de komende dagen nog meer nieuws zaken in Android Oreo naar boven drijven. Ook hier zullen we jullie van op de hoogte brengen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk