Android 8.0 Oreo-update voor Samsung Galaxy S7 (Edge) van start [Vodafone]

Android 8.0 Oreo-update voor Samsung Galaxy S7 (Edge) van start [Vodafone]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 8.0 Oreo voor S7-serie

De update naar Android 8.0 Oreo heeft lang op zich laten wachten. De update was al gestart en ook weer gestopt, andere Samsung-apparaten kregen Oreo al veel eerder zoals de Samsung Galaxy A5 (2017) en de Galaxy Tab S3 maar nu is het de beurt aan de Nederlandse Vodafone-variant van de de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge.

In Oreo, die op 21 augustus 2017 door Google beschikbaar werd gesteld, zitten een aantal leuke nieuwe functies zoals picture-in-picture, een beter werkende wachtwoordmanager en het kunnen snoozen van notificaties. Daarnaast is Samsung Experience bijgewerkt naar versie 9.0. Hierin zijn Samsung-specifieke wijzigingen verwerkt. Denk aan nieuwe emoji, een beter aanpasbaar toetsenbord, betere zoekresultaten in de launcher, en het gebruiken van meerdere accounts voor één app genaamd Dual Messenger. Voor alle nieuwe functies kan je dit artikel lezen.

Beschikbaarheid

De update wordt nog niet aangeboden via een OTA-update en kan dus niet direct gedownload en geïnstalleerd worden op het toestel. De update is voor nu alleen beschikbaar via de SmartSwitch-software voor PC's. Hier kun je de update downloaden en installeren.

Wil je liever wachten op de OTA-update? Dan kun je zelf even checken of de update al voor jouw toestel te downloaden is doe je via 'Instellingen'--> 'Toestel-info'--> 'Updates handmatig downloaden'.

Heb jij hem al binnen?

*Update 10-06: De update komt inmiddels ook Over-The-Air binnen op de Vodafone Galaxy S7 (Edge).

Via: Twitter

Bedankt Henk en Burt!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk