Samsung Galaxy S7 (Edge) ontvangt update naar Android 8.0 Oreo [unbranded]

Samsung Galaxy S7 (Edge) ontvangt update naar Android 8.0 Oreo [unbranded]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 8.0 Oreo voor S7-serie

Al vele Samsung-apparaten zijn de afgelopen maanden voorzien van de Android 8.0 Oreo zoals de Samsung Galaxy A3 (2017), de Samsung Galaxy A5 (2017) en de Galaxy Tab S3. Voor de Galaxy S7 duurde het wat langer. Deze update was al gestart om daarna tijdelijk stilgelegd te worden vanwege bootloop-problemen. Niet lang daarna waren de problemen verholpen en startte Samsung de verspreiding van de update weer. De Vodafone branded Galaxy S7 was vorige week als eerste aan de beurt om Oreo te krijgen. Vodafone branded toestellen zijn S7-toestellen die rechtstreeks bij deze provider zijn aangeschaft.

De beurt is nu aan de unbranded S7-toestellen met CSC-code PHN. Dit betreft dus de Nederlandse unbranded toestellen. In de screenshots hieronder zie je om firmwareversies G930FXXU2ERE8 en G935FXXU2ERE8 gaat. De OTA-update is 1268MB groot.

Nieuw in Oreo voor de Galaxy S7

Een aantal de nieuwe functies van Android Oreo zijn onder een beter werkende wachtwoordmanager en het snoozen van notificaties. In het vernieuwde Samsung Experience 9.0 zijn er ook Samsung-specifieke wijzigingen verwerkt. Denk aan nieuwe emoji's, een beter aanpasbaar toetsenbord, betere zoekresultaten in de launcher, en het gebruiken van meerdere accounts voor één app genaamd Dual Messenger. Voor alle nieuwe functies kan je dit artikel lezen.

Update downloaden

De update wordt nu via een OTA-update uitgerold naar Galaxy S7 (Edge)-bezitters binnen. Hou er rekening mee dat de verspreiding van een nieuwe software-update altijd gefaseerd verloopt, zodat er gekeken kan worden of er geen bugs zijn. Het kan dus zijn dat een vriend(in) de update al binnen heeft, maar jij nog niet. Het is een kwestie van geduld alvorens hij ook bij jou binnenkomt. Het downloaden van de update kun je het beste via een wifi-verbinding doen. Zorg er daarnaast voor dat je S7 opgeladen is alvorens de update te installeren.

Duurt het te lang, dan kun je nog altijd je Samsung-toestel verbinden met de PC en via de SmartSwitch-software controleren of de update uitgerold wordt.

Bedankt voor de screenshots Patrick, Jeroen, Eelco, Ruud en alle andere tipgevers!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk