Android Nougat nieuwe naam voor gloednieuwe Androidversie

Android Nougat nieuwe naam voor gloednieuwe Androidversie

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android Nougat

Android Nougat is de nieuwe naam van het besturingssysteem dat in Q1 van 2016 al werd aangekondigd. Sindsdien zijn er meerdere previews verschenen, in eerste instantie gericht op ontwikkelaars. De nieuwste versie van Android Nougat is ook geschikt voor dagelijks gebruikt.

[readmore article="184287"]

De nieuwe naam van Androidversies is elk jaar weer een verrassing. Zo wordt er door Google volgens traditie een zoetigheid toegekend. Dit jaar hebben ze het echter anders aangepakt. Google vroeg tijdens I/O aan gebruikers om input te geven voor de nieuwe naam van Android.

Lancering

Google zal van Android Nougat zal nog één of meerdere previewversies lanceren. De officiële versie wordt eind Q3 gelanceerd, als we de tijdlijn van Google volgen. Dit betekent dat we eind september de nieuwste Androidversie officieel gaan zien, samen met de introductie van waarschijnlijk twee nieuwe Nexus-smartphones, waarna deze wordt uitgerold voor de Nexus-devices zoals de Nexus 6P, Nexus 5X en Nexus 9 uitgerold. Wanneer Android Nougat voor andere smartphones beschikbaar zal komen, is vooralsnog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk