Android Namey McNameface, Google houdt ons voor de gek

Android Namey McNameface, Google houdt ons voor de gek

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Namey McNameface

Tijdens Google I/O verzekerde Google ons er nog van dat de naam van Android N zeker geen 'Namey McNameface' zou worden, maar in de 'easter egg' van de zojuist uitgekomen Android N Developer Preview 4 zien we deze naam prominent in beeld staan.

Het gaat daarbij uiteraard om een grap. Dit begon allemaal in Groot-Brittanië, waar een naam voor een prestigieus nieuw onderzoeksschip gezocht werd. Het werd mogelijk gemaakt om via het internet suggesties voor namen in te vullen en dan hierop te stemmen. De populairste: 'Boaty McBoatface' Uiteindelijk koos de Britse regering er toch maar voor om een alternatieve naam te kiezen, namelijk die van de bioloog David Attenborough. We hebben inmiddels veel variaties op Boaty McBoatface, zoals Planey McPlaneface en nu dus ook Namey McNameface.

Uiteindelijke naam

Google zal de uiteindelijke naam van Android N binnen enkele weken bekend maken. We hadden deze aankondiging verwacht bij de release van een nieuwe Android N Developer Preview, maar het lijkt er op dat Google nog niet zo ver is. Deze week hintte Android-baas Hiroshi Lockheimer nog op de naam Nutella.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk