'Android N introduceert gewijzigde thuis- en navigatieknoppen'

'Android N introduceert gewijzigde thuis- en navigatieknoppen'

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Knoppen make-over

Het gerucht is afkomstig van het doorgaans betrouwbare AndroidPolice, dat zich ditmaal beroept op een anonieme bron die eerder juiste informatie heeft doorgespeeld. Desondanks kan hij maar weinig concreets melden over de eventuele wijziging van de knoppenrij, die in de kale Android-versie bestaat uit een terugknop, thuisknop en recente apps-knop. In Android 5 (L) en 6 (M) hebben de knoppen witte randen zonder invulling of kleuren. Dit zou in Android N, dat deze herfst wordt uitgebracht, veranderen. Zoals je op onderstaande foto kan zien, krijgen de knoppen een witte opvulling. Ook zou de thuisknop de vier bekende Google-kleuren krijgen en een animatie tonen als je hem lang indrukt om bij Google Now (on Tap) te komen.

De kans bestaat dat Google het ontwerp nog verandert, of er zelfs vanaf ziet. Maar als we ervan uitgaan dat de gewijzigde knoppen hun debuut maken in Android N, dan is nog onduidelijk of Google ze in het AOSP (Android Open Source Project) integreert. Zo ja dan kunnen fabrikanten als LG, HTC en Lenovo de veranderingen ook doorvoeren naar hun smarthones en tablets, mits die gebruikmaken van on-screen knoppen natuurlijk. Het is echter ook mogelijk dat Google de vernieuwde knoppen alleen beschikbaarstelt voor de Nexus-, Pixel-, en Android One-toestellen om de eigen series unieker te maken. Het zou passen in het stappenplan van de internetgigant, die eigenaren van Nexus-telefoons een betere service-ervaring wil geven en onbeperkte foto-opslag in Google Foto's gaat bieden.

Beschikbaarheid

Voor wie de vernieuwde on-screen knoppen (niet) geïntroduceerd worden, is vooralsnog dus gissen. Het ligt in de lijn der verwachting dat ze in Android N komen, en dus een paar maanden op zich laten wachten. Vind jij het een positieve verandering?

Bron: AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk