Android N Developer Preview 4 beschikbaar, functies zijn 'af'

Android N Developer Preview 4 beschikbaar, functies zijn 'af'

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android N Developer Preview 4

Google zal tot de uiteindelijke release van Android N geen wijzigingen meer aanbrengen in de functionaliteit voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen ontwikkelaars aan de slag met de definitieve functies en kunnen ze hun apps alvast testen voor Android N.

In tegenstelling tot voorgaande jaren mogen ontwikkelaars hun apps die onder andere Android N-functies ondersteunen, al in de Google Play Store plaatsen. Tot nu toe zagen we al wel wat Android N-functies langskomen, zoals 'snel reageren' vanuit notificaties, maar dat komt omdat daarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde functionaliteit als bij Android Wear-smartwatches. Vanaf nu zullen we ook echte Android N-functies gaan zien op toestellen die op deze nieuwe Android-versie draaien.

Google zegt nog bezig te zijn om de puntjes op de 'i' te zetten voor de uiteindelijke release van Android N en het kan dan ook nog zijn dat we bij de uiteindelijke lancering verrast worden met nieuwe functies, omdat de consumentenfuncties nog niet per se vastliggen. We verwachten ook nog een preview-versie die niet bedoeld is voor ontwikkelaars, maar juist voor eindgebruikers.

Nieuw updatescherm Android N, foto: Raoul

Beschikbaarheid

Google zal snel beginnen met het uitrollen van de update naar Android N Developer Preview 4 voor toestellen die momenteel al op een Developer Preview-versie van Android draaien. Het is ook mogelijk om hier een factory image te downloaden en deze direct op je toestel te flashen. De nieuwste versie van de Android N Developer Preview krijgt buildnummer NPD56N mee.

Wanneer je ook bètatester wilt worden van Android N, dan vind je hier instructies om je aan te melden. De preview is beschikbaar voor de Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Google Pixel C en de General Mobile 4G. Het is ook mogelijk om de preview te testen op de Sony Xperia Z3 en hoe je dat doet, lees je hier.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk