Android kan binnenkort meerdere apps tegelijk laten werken in split-screen

Android kan binnenkort meerdere apps tegelijk laten werken in split-screen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Split-screen

Android biedt al sinds versie Android 7.0 Nougat ondersteuning voor multi-tasken via een split-screen-weergave. Je kan daarbij je scherm in tweeën delen waardoor je tussen twee apps tegelijk kan wisselen. Toch merkt Google op dat die functionaliteit nog beter kan. Als je nu twee apps tegelijk opent op je scherm, dan is de app die je bedient actief en is de andere in een gepauzeerde modus tot je hem aantikt. Vervolgens wordt de andere app in pauze gezet.

De huidige manier van split-screen-weergave is niet ideaal voor multi-tasking, dat merkt Google op bij zijn Android Dev Summit. Als je bijvoorbeeld een video wil bekijken in het ene schermgedeelte en je mailbox bekijkt in het andere, dan pauzeert de video bijvoorbeeld. Het zelfde gebeurt als je bijvoorbeeld een berichtendienst geactiveerd hebt in een schermgedeelte, en dan een andere app opent, dan krijg je geen nieuwe berichten te zien.

Screenshot van Screens - Multi Window Manager

Multi-resume

Google heeft nu een verbeterde versie aangekondigd van de traditionele split-screen-weergave waarbij meerdere apps voortaan tegelijk kunnen werken. In een voorbeeldafbeelding van Google (zie onderaan dit artikel) kregen we een scherm te zien waarop we drie apps zien die naast elkaar werken. De nieuwe feature heet multi-resume, en fabrikanten van telefoons werken momenteel de software van sommige van hun toestellen bij zodat app-ontwikkelaars hun apps kunnen optimaliseren voor de technologie.

Telefoons worden elk jaar krachtiger en ze krijgen steeds meer RAM mee waardoor meer apps tegelijk kunnen werken. Xiaomi bracht met de Mi Mix 3 zelfs een toestel op de markt met maar liefst 10GB aan RAM, en OPPO heeft gelijkaardige plannen voor de Find X. Bovendien krijgen telefoons steeds grotere schermen, zeker als je toekomstige vouwbare toestellen meerekent die van een kleinere smartphone-weergave overschakelen naar een groter tabletscherm.

Muti resume

Via: Android Developers Blog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk