Android krijgt slimme ontgrendeling 'lichaamsdetectie' op Lollipop

Android krijgt slimme ontgrendeling 'lichaamsdetectie' op Lollipop

Lichaamsdetectie

Lichaamsdetectie of 'on-body detection' is zojuist toegevoegd door Google aan Android 5.0 en hoger. Bij deze functie wordt er gekeken of je je toestel in je handen, broekzak of tas hebt. Het toestel zal dan niet vergrendeld worden en hoeft er bijvoorbeeld geen pin of patroon opgegeven te worden. Wordt het toestel vervolgens op tafel neergelegd, is hij direct vergrendeld.

Er wordt hier gebruik gemaakt van de accelerometers om te bekijken in welke 'houding' het toestel zich bevindt om vervolgens wel of geen extra vergendelingsoptie aan te zetten.

Activeren

Deze nieuwe mogelijkheid is te vinden op smartphones die draaien op Android 5.0 of hoger en wordt via de servers van Google en een update van Google Play services geactiveerd. Dit pakket van Google wordt automatisch geüpdatet, een handmatige update is dus niet nodig.

De opties zijn te vinden via instellingen>beveiliging>smart lock, waarbij er een pop-up verschijnt die de lichaamsdetectie kan activeren.

Bedankt Bas en Soner voor de tip!

Lees meer over:
Android 5.0 Lollipop

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties