Android Work gericht op zakelijk gebruik en beveiliging

Android Work gericht op zakelijk gebruik en beveiliging

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Samsung Knox

De beveiligingsoplossing van Samsung, Knox, werd op vele toestellen zoals de Samsung Galaxy S4 standaard geïnstalleerd. Hierdoor komen er zogenaamde containers op het toestel waarin informatie, beveiligd en afgezonderd opgeslagen kan worden. Dit biedt extra beveiliging voor gevoelige data in Android, waardoor dit systeem veiliger te gebruiken is voor het opslaan van gevoelige bedrijfsgegevens.

Samsung heeft de volledige code van Knox openbaar gemaakt voor het Android Open Source zodat dit geïntegreerd kan worden in Android, een nobele zet van Samsung, maar ook een erg nuttige stap. Het standaardiseren van de zakelijke beveiliging van Android zorgt er voor dat Android als een geheel beter gezien zal worden als betrouwbaar platform voor bedrijven.

Lees ook: Alles over Samsung Knox

Scheiding werk en privé

In de L-release van Android zal het mogelijk worden om de zakelijke omgeving volledig te scheiden van persoonlijke data. Hiervoor hoeven ontwikkelaars geen wijzigingen aan te brengen. Daarnaast kunnen bedrijven applicaties aanschaffen voor meerdere apparaten tegelijk, zodat ze alle toestellen onder hun beheer tegelijk van nieuwe apps kunnen voorzien. Dit was al gedeeltelijk mogelijk.

Het interessante aan deze nieuwe beveiligingsmogelijkheden in Android, is dat deze worden opgedeeld in apps. Een groot gedeelte van deze apps zal niet alleen beschikbaar komen voor de nog te verschijnen L-release, maar zal ook beschikbaar zijn voor oudere versies van Android.

Uitgeklede versie

De versie van Samsung Knox die gebruikt wordt in Android is een sterk uitgeklede versie van Knox die niet op de voorgrond aanwezig zal zijn. Na eerdere protesten van gebruikers wordt Samsung Knox ook niet meer standaard geïnstalleerd op alle toestellen, de Galaxy Tab S en ook de Galaxy S5 beschikken er standaard niet meer over.

Android L, de release die in de herfst zal volgen, heeft meerdere elementen die ervoor zorgen dat toestellen beter gebruikt kunnen worden voor werkdoeleinden. Aan het einde van het jaar ondersteunen alle grote partners dit principe, zodat Android-toestellen makkelijker en veiliger zakelijk ingezet kunnen worden.

Android Work

Deze bedrijfsfunctie van Android zal naar de naam Android Work luisteren en de gebruikers van Knox zal inderdaad veel overeenkomsten zien. Google zorgt ervoor dat er geen verschil zal zijn tussen de apps die de gebruiker persoonlijk of zakelijk gebruikt. Dat wil zeggen, er zal geen verschil zijn in bijvoorbeeld het weergeven van notificaties, wel zal het Google Work logo bij een bericht vermeld staan zodat er een onderscheid is tussen prive en zakelijk berichten verkeer.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk