Android L: nieuwe versie beschikbaar voor Nexus 5 en Nexus 7

Android L: nieuwe versie beschikbaar voor Nexus 5 en Nexus 7

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android L developer preview

Android L is aangekondigd tijdens Google I/O en was vlak daarna beschikbaar voor de Nexus 5 en Nexus 7 (2013) Deze zogenaamde developer-preview is nog niet af en bevat nog fouten en andere onvolkomenheden. Vandaag heeft Google een nieuwe image van Android L online gezet die nu te downloaden is voor beide ondersteunde toestellen.

De nieuwste versie heeft buildnummer LPV81C meegekregen, over de wijzigingen is nog niets bekend, maar de verwachting is dat er weinig nieuws te vinden zal zijn. Deze versie is namelijk slechts twee dagen na de originele Android L-preview gemaakt. De nieuwe versie is uitgebracht zodat ontwikkelaars met de nieuwe Google Fit-ontwikkelingstools kunnen spelen. Een optelsom van deze twee feiten leidt bij ons tot de voorlopige conclusie dat er weinig nieuwe functies en verbeteringen in deze versie zullen zitten.

Opvallend is dat het huidige buildnummer gelijk is met het (al dan niet echte) buildnummer van de Nexus 4 en Nexus 7 (2012) die een aantal weken geleden verschenen. Dit zegt natuurlijk helemaal niets, het kan puur toeval zijn, maar het viel ons wel op toen we het buildnummer van deze nieuwste Android-versie bekeken.

Download Android L (LPV81C)

De images voor de Nexus 5 en Nexus 7 zijn hier te downloaden. Wanneer andere toestellen toegevoegd worden, is vooralsnog niet bekend. De kans is minimaal dat andere toestellen dan degene uit de Nexus-serie voor de grote lancering Android L krijgen is minimaal.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk