Android L: Lollipop of toch Licorice?

Android L: Lollipop of toch Licorice?

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Lollipop

Intern wordt Android L door Google-ontwikkelaars ook wel Lime Meringue Pie genoemd. Voor de buitenwereld lijkt het er op dat Android L de naam Lollipop zal gaan krijgen. Niet alleen gaf Google al een flinke hint, maar we zagen ook dat Lollipop de benaming voor Android 5.0 is in de testversie van Android L voor de Samsung Galaxy S5.

Lees meer: Android 5.0 (Lollipop): 10 dingen die je moet weten

Website AdWeek laat beelden van de nieuwe advertentiecampagne van Google. Deze is gericht op de nieuwe naam van de zoek-app op Android: deze heet nu gewoon 'Google' in plaats van 'Google zoeken'. Deze campagne bestaat uit verschillende teksten en afbeeldingen die bij winkels in New York in de etalages zijn verwerkt. Deze teksten en afbeeldingen passen bij het type winkel, zo zien we de volgende afbeelding bij een snoepwinkel.

Google lollipop

Van álle snoepjes die bij de winkel te koop zijn, hebben de marketingmensen van Google de lolly gekozen. Toeval? Zeg het maar...

Android Licorice en nieuwe standbeelden

Google laat al vanaf Android 1.5 (Cupcake) grote standbeelden maken om de lancering van een nieuwe versie te vieren. Deze standbeelden zijn te vinden in de beeldentuin voor gebouw 44 op het Googleplex, het hoofdkantoor van Google. Giovanni Calabrese is met zijn bedrijf Themendous de man achter deze beelden.

Calabrese plaatste gisterochtend een oproep op de Android Collectibles-Google+-community. Aankomende week zullen namelijk alle beelden voorzien worden van een likje verf, aangezien de kleuren ernstig aangetast zijn door de Californische zon en daarvoor zoekt hij een lokaal team. Het interessante zit echter in in het laatste stukje van zijn oproep (vertaald):

ps: er is ook een geheim verrassingsproject voor degenen die meedoen aan het avontuur!

Dat geheime verrassingsproject, dat zal worden opgenomen voor een video voor Themendous, zoals het bedrijf ook gemaakt heeft bij eerdere Android-beelden, laat zich eenvoudig raden: het gaat om het beeld voor Android L. Het is natuurlijk ook niet toevallig dat de beelden deze week, de week van de lancering opgeknapt worden: ze zullen deze week weer uitgebreid gefotografeerd worden.

Maar, nu zul je je afvragen, wat heeft dit met Licorice te maken? Nou, licorice is de Engelse naam voor zoethout en voor snoepjes die gemaakt worden van zoethout, zoals drop. Diezelfde Giovanni Calabrese zegt namelijk in een ander bericht op Google+:

I never had a great liking for Licorice, but damn!  there are some great flavors out there!!

Oftewel: hij heeft nooit echt van Licorice (drop) gehouden, maar er zijn wel geweldige smaken van. Eind september zette hij een soortgelijk bericht op Google+, waarin hij klaagt over buikpijn van het eten van teveel drop en ook daar heeft hij het over de verschillende smaken. Nu zijn er twee mogelijkheden: of Calabrese probeert ons op een dwaalspoor te zetten, óf hij geeft daadwerkelijk hints over de aankomende versie van Android.

Grande finale

De ontknoping volgt zeer, zeer waarschijnlijk deze week. Verschillende bronnen zeggen inmiddels dat de 15e de grote dag is: op 15 oktober zullen waarschijnlijk nieuwe Nexus-apparaten, Android Wear 2.0 en Android L worden gelanceerd.

Bron: Reddit (2)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk