Android groeit elk kwartaal 3% in China, Samsung en Xiaomi de grootste

Android groeit elk kwartaal 3% in China, Samsung en Xiaomi de grootste
Je zult het vast al vaker gelezen hebben, maar de focus van verschillende merken verlegt zich naar de Aziatische landen. Cijfers laten zien dat het Androidgebruik in bijvoorbeeld China elk kwartaal met 3% groeit en dan hebben we het over flinke aantallen.

Groei Android

Android draait op veel verschillende toestellen in verschillende prijsklassen. We kunnen tegenwoordig al een Androidtelefoon kopen voor iets minder dan honderd euro. Dit maakt het mogelijk voor een grote groep gebruikers om zich ook aan te sluiten bij de steeds grotere groep smartphonegebruikers.

Dat Androidtelefoons erg goedkoop kunnen zijn is ook de reden dat Android zo ontzettend hard groeit in China. Elk kwartaal neemt het aandeel Androidgebruikers toe met 3% en dat gaat vooral ten koste van Apple. In een rapport van Kantar lezen we dat het aandeel Android in China groeit van 55,5 procent naar 59 procent. Apple daarentegen verliest en blijft steken op 19 procent aandeel in de smartphonemarkt.

Zoals eerder genoemd is het feit dat Android ook op goedkopere toestellen draait erg aantrekkelijk voor de Chinese markt. Maar men ziet wel een trend dat gemiddeld steeds duurdere telefoons gekocht worden. 

De grote drie

Samsung is heer en meester op de Chinese markt is Samsung op de voet gevolgd door Apple en Xiaomi. Laatstgenoemde maakt een stormachtige groei door, dit Chinese merk levert telefoons tegen een lage prijs met hele goede specificaties. In een jaar is het marktaandeel van 6,6 naar 12,7 procent gegroeid. Op de lange termijn voorziet men dat Xiaomi de tweede plaats zal innemen ten koste van Apple.

Messengers

Een toenemende groep gebruikers heeft nog een ander effect en dat is de enorme groei van de messenger-applicaties. Messengers stellen gebruikers in staat om goedkoop, snel en veel met elkaar te communiceren, ongeacht waar ze zich bevinden. 

Line

De groeiende markt in China heeft voor messenger Line al veel voorspoed gebracht. Deze applicatie heeft nu al 300 miljoen gebruikers waarvan het grootste deel uit Azië komt. Deze applicatie heeft ook al een antwoord gevonden op de vraag hoe een gratis berichtenapp geld moet verdienen. Met het aanbieden van stickers en animaties verdient het bedrijf maandelijks 10 miljoen dollar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer