Google gaat continu Android-applicaties scannen voor meer beveiliging

Google gaat continu Android-applicaties scannen voor meer beveiliging

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Google en beveiliging

Beveiliging en Android is tegenwoordig veel in het nieuws. Onze Sander heeft hierover in februari een uitgebreid artikel geschreven, bestaande uit twee delen:

- Android Safety Net: Google zet volgende stap in malware-bescherming Android (deel 1)
- Android Safety Net: Google zet volgende stap in malware-bescherming Android (deel 2)

Hierin werd ook gesproken over een extra beveiligingslaag in Android, waarbij nadat applicaties geïnstalleerd waren ze nog steeds continu gescand zouden worden op malware en op de officiële Androidblog is er bekendgemaakt, dat deze extra laag nu wordt gebruikt. Er wordt gekeken of applicaties verbinding zoeken met servers die bekend staan als bronnen van malware en andere verdachte zaken.


Google voegt extra laag voor beveiliging toe

Google Play Store

Applicaties worden voordat ze in de Google Play Store terechtkomen al gescand en ook worden ze getest op vreemd gedrag op de virtuele apparaten van Google. Applicaties die buiten de officiële Play Store om worden geïnstalleerd, worden ook gecontroleerd als de instellingen dit toelaten, maar dat geeft natuurlijk nog steeds geen garanties over de veiligheid van zo'n applicatie. Met de nieuwe scan-methode die bruikbaar is vanaf Android 2.3, wordt het toestel constant gemonitord op verdachte en ongebruikelijke voorvallen.

Met deze nieuwe beveiligingslaag moet Android weer een stukje veiliger worden...

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk