Android Go: speciale Android-versie voor goedkope smartphones

Android Go: speciale Android-versie voor goedkope smartphones

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Go: weinig werkgeheugen

Een definitieve naam voor de speciale versie van Android voor apparaten met minder werkgeheugen is er nog niet, maar intern wordt het project Android Go genoemd. Dit project, dat in het verlengde ligt van Android One, is een nieuwe poging van Google om gebruikers die nog nooit verbonden zijn geweest met het internet een fatsoenlijk Android-toestel te bieden.

Android Go is gebaseerd op drie onderdelen. Het eerste onderdeel is dat Android aangepast wordt om beter te werken op apparaten met minder dan 1GB aan werkgeheugen.

Het tweede onderdeel van het project is dat Google speciaal aangepaste versies van zijn eigen apps uitbrengt. Dat zagen we eerder al met de release van YouTube Go, maar er zullen meer apps volgen die een afgeslankte versie krijgen. Deze apps zijn niet alleen kleiner en sneller, maar bieden ook betere functionaliteit wanneer er geen of slechts een langzame internetverbinding beschikbaar is.

Het derde onderdeel van Android Go is dat datamanagement meer naar de voorgrond gebracht wordt. Zo zullen gebruikers van Android Go meer informatie over datagebruik in hun snelle instellingen zien. Door tools beschikbaar te maken voor providers, is het mogelijk om het actuele datagebruik in te zien en zal het zelfs mogelijk worden om direct vanuit het dataverbruikscherm een nieuwe databundel aan te vragen.

Vanaf Android O

De eerste Android-versie die een speciale 'Go'-versie krijgt, is Android O. De officiële release van Android O zal aankomende zomer plaatsvinden. Google geeft aan dat alle aankomende Android-versies een speciale Go-release zullen krijgen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk