Android Flash Tool laat je simpelweg Android flashen vanuit je browser

Android Flash Tool laat je simpelweg Android flashen vanuit je browser

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan nu images van Android Open Source Project flashen op je Pixel-telefoon met een nieuwe, handige browser-tool van Google: Android Flash Tool. Wij leggen uit je hoe deze handige tool kunt gebruiken.

Android Flash Tool

Google wil het voor ontwikkelaars makkelijker maken om de werking van hun apps te testen op verschillende Android-builds, en daarom lanceert het nu een hulpmiddel dat werkt vanuit je browser. Android Flash Tool heeft een eenvoudige interface en het maakt het veel gemakkelijker om images te flashen op Pixel-telefoons en apparaten die gebruikmaken van een HiKey-moederbord.

Het is alleen mogelijk om images te flashen die afkomstig zijn van de open-source-versie van Android, ofwel Android open Source Project (AOSP). Het gaat dus niet om een methode die ervoor zorgt dat gebruikers veel gemakkelijker aan de slag kunnen met allerlei interessante ROM's met bèta-software.

Beelden van de tool

Vereisten

Voor de komst van Android Flash Tool moesten ontwikkelaars gebruikmaken van het veel minder gebruiksvriendelijke Android Debug Bridge (ADB)-programma. Het is wel nog altijd een vereiste dat je de Google USB-driver installeert die ook gebruikt wordt in ADB. Daarnaast moet je USB-foutopsporing aanzetten in de ontwikkelaarsopties van je telefoon. Al worden die stappen ook handig uitgelegd als je met Android Flash Tool aan de slag gaat. De tool werkt ook alleen voor apparaten waarbij de bootloader is ontgrendeld.

Het is nog niet bekend of de toepassing ooit zal werken voor alle gebruikers die aangepaste ROM's wil uitproberen op hun telefoons. Voorlopig is Android Flash Tool dus in de eerste plaats interessant voor de appontwikkelaars. Zou jij graag een handige web-app willen waarmee je vlot nieuwe ROM's kan flashen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Beelden van de tool

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk