Google lanceert zakelijk adviesprogramma voor Androidsmartphones

Google lanceert zakelijk adviesprogramma voor Androidsmartphones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Enterprise Recommended

Android als besturingssysteem heeft vele voordelen. Het is opensource en kan dus door vele fabrikanten gebruikt worden. Dit betekent dat de keuze in smartphones die draaien op Android ook gigantisch groot is. Volgens Google zijn er momenteel zelfs 2 miljard actieve Androidapparaten. Voor bedrijven of IT-managers kan dit een nadeel zijn. Als zij voor hun medewerkers een Androidtelefoon moeten uitzoeken, dan kan het aanbod wel eens te overweldigend zijn. Google wil met het programma Android Enterprise Recommended meer orde in het aanbod brengen.

Android Enterprise Recommended is een programma dat Google speciaal voor bedrijven in het leven heeft geroepen. Dit programma biedt een aantal vereisten waar een Androidsmartphone aan moet voldoen, waardoor het voor een bedrijf makkelijker wordt gemaakt om een keuze te maken. Deze vereisten leggen de focus op beveiligingsupdates, systeemupdates, betrouwbare software- en gebruikerservaring et cetera.

Gecertificeerd door Google

Als een Androidsmartphones aan alle eisen van het programma voldoet, krijgt het het onderstaande predicaat mee. Hiervoor zal een toestel eerst uitvoerig getest moeten worden door Google.

Een aantal onderdelen waar op getest wordt, vind je hieronder. De volledige lijst met eisen waaraan voldoen moet worden, vind je hier.

> Minimaal Android 7.0 Nougat

> Gegarandeerd 3 jaar lang beveiligingsupdates vanaf 90 dagen na lancering

> Minimaal 2GB RAM en 32GB intern geheugen

Goedgekeurde smartphones

Uiteraard zijn er al een aantal apparaten goedgekeurd. Google adviseert bedrijven dan ook een van de volgende Androidsmartphones:

> BlackBerry KEYone en Motion

> Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL

> Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite en P smart

> LG V30 en G6

> Motorola X4 en Z2

> Nokia 8

> Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium, XA2 en XA2 Ultra

In de toekomst zullen hier natuurlijk meer toestellen bij komen. Daarnaast zal Google bij de lancering van een nieuwe Androidversie het programma aanpassen. Het Android Enteprise Recommended-programma is hier te vinden.

Via: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk