Android Dagoverzicht zaterdag 27 juni 2020

Android Dagoverzicht zaterdag 27 juni 2020

Androidworld

YouTube Go streeft Go-apps voorbij met 500 miljoen installaties

Android Go is op Westerse markten een relatief onbekend besturingssysteem voor low-end telefoons. Tezamen met Android Go, lanceerde Google zijn eigen Go-apps. YouTube Go lijkt het ver te schoppen. De lichte versie van YouTube behaalde recent 500 miljoen installaties.

Lees hier het artikel.

‘Niet elk Android 11-toestel krijgt het nieuwe power-menu’

Op het begin van juni stuurde Google eindelijk de eerste bètaversie van Android 11 de deur uit. In de eerste bètaversie verscheen een nieuw power-menu met ‘device controls’. Google geeft ditmaal aan dat het nieuwe power-menu niet verplicht is voor Android 11-telefoons.

Lees hier het artikel.

‘YouTube gaat TikTok achterna met video’s van 15 seconden’

TikTok kan wel gezien worden als ‘heer en meester’ als het aankomt op korte video’s. Er zijn verschillende platformen die TikTok nabootsen, maar die zijn toch niet zo populair. YouTube is de zoveelste partij die het idee van TikTok overneemt. Zal het een (groot) succes worden?

Lees hier het artikel.

AW Hangout #205: OnePlus heeft een identiteitscrisis, Google Stadia en de Google Dongle

Buiten is het 32 graden en binnen zit het team van Androidworld om een podcast op te nemen. Deze week veel kleine onderwerpen en we kijken naar de stapel reviewtoestellen die voor ons ligt.

Lees hier het artikel.

Aanbieding: Google Pixel 4 en 3a in de korting bij MediaMarkt Duitsland

Inmiddels nadert de lancering van de Google Pixel 5-serie: daardoor beginnen de prijzen van de Google Pixel 4 en Pixel 3a-serie flink te dalen. Bij MediaMarkt Duitsland zijn de toestellen deze week elk zo’n 100 euro tot 200 euro goedkoper – met een Pixel 4 XL vanaf 599 euro.

Lees hier het artikel.

‘Samsung Galaxy Watch 3 gelekt in het zwart en brons’

Samsung lanceerde in 2018 voor het laatst een horloge in de Galaxy Watch-reeks, later werd deze positie overgenomen door de Galaxy Watch Active en Watch Active 2. Inmiddels staat er toch een Galaxy Watch 3 op de planning, die in ten minste drie kleurvarianten verschijnt.

Lees hier het artikel.

‘Krachtigere Snapdragon 865 Plus-chipset wordt in juli gelanceerd’

Qualcomm heeft er in het verleden meermaals een gewoonte van gemaakt om een ‘nieuwe variant’ van chipsets te lanceren, die net iets sneller is. Ditmaal zou Qualcomm klaarstaan om de Snapdragon 865-chipset nog iets sneller te maken, met de Snapdragon 865 Plus.

Lees hier het artikel.

Lees meer over:
Dagoverzicht

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties