Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

Trending smartphones
 • Oppo R17 Pro

 • Pocophone F1

 • Xiaomi Mi A2

 • Samsung Galaxy Note 9

 • Nokia 7 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Android Dagoverzicht woensdag 07 januari 2015

· 07 januari 2015

Vandaag, woensdag 07 januari 2015, op Androidworld en Tabletworld: wat te doen als je Android 5.0 nog niet binnen hebt gekregen op je Nexus-apparaat, Xiaomi komt met een nieuwe, dunne smartphone, Volkswagen biedt ondersteuning voor Android Auto en nog veel meer!

Androidworld

Power Button Flashlight: activeer led-flitser met aan/uit-knop (geen root)

Zo'n heel klein dingetje dat vast en zeker iedereen weleens gebruikt op (vooral) je smartphone is de led-flitser als zaklampje. Activeren gaat vaak door middel van een widget of toggle, maar met Power Button Flashlight is dat nog iets simpeler, namelijk via de aan/uit-knop van je toestel en dan ook nog eens zonder dat hiervoor root-toegang nodig is.

Lees hier het artikel.

Android 5.0 is nog niet binnen op mijn Nexus, HELLEP!

De uitrol van Android 5.0 voor de Nexus-serie is al in november van start gegaan, maar nog lang niet iedereen heeft deze ontvangen. Gelukkig ben je dus niet alleen, maar wat nu?

Lees hier het artikel.

Android Sale: aanbiedingen van 7 januari 2015

We hebben ze weer voor je op een rij gezet, de Android-aanbiedingen van vandaag, 7 januari 2015. Allerlei apps en games en natuurlijk ook aanbiedingen in onze AW-shop en toestelaanbiedingen.

Lees hier het artikel.

15 januari Xiaomi-evenement met 'zeer dun' high-end toestel

Xiaomi liet eerder weten in januari een high-end device te presenteren en allerlei geruchten doen de ronde. Zo wordt er gesproken over de Mi4S, maar ook een nieuwe Mi5 zou getoond kunnen worden. Nu is er via de Chinese Twittervariant, Weibo, een nieuwe teaser verschenen waarop de datum van 15 januari genoemd staat en dat het apparaat dunner moet zijn dan de vleugels van een insect dat onder andere in China voorkomt.

Lees hier het artikel.

MX Player: zo installeer je een codec-pack en heb je bij elke film (weer) geluid

MX Player is een zeer populaire video-app voor Android, maar sinds één van de laatste updates zijn niet alle geluidsprofielen meer af te spelen dankzij licentie-issues. Zodoende kan je het installatiebestand van een oudere versie installeren of natuurlijk een andere app, zoals VLC, gaan gebruiken, maar nu is er ook een nieuwe oplossing: het installeren van een nieuw codec-pack en hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Lees hier het artikel.

Lenovo komt met 'selfie flash', nooit meer onderbelichte selfies

2014 was misschien het jaar van de selfiephone, de selfierage is nog zeker niet voorbij. Lenovo komt met een speciale accessoire voor mensen die graag selfies maken: een 'flitser' die je in de hoofdtelefooningang kunt stoppen en er voor zorgt dat je beter licht hebt bij het maken van selfies.

Lees hier het artikel.

Volkswagen gaat auto's in 2015 voorbereiden op Android Auto

Volkswagen is lid van de Open Automotive Alliance, de door Google opgerichte organisatie die het gebruik van Android in de auto moet bevorderen, en heeft nu laten weten in 2015 auto's uit te gaan rusten met ondersteuning voor Android Auto. Ook wordt er ondersteuning geboden voor CarPlay, het alternatief van Apple.

Lees hier het artikel.

700 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers

WhatsApp blijft maar groeien en groeien en voormalig CEO Jan Koum heeft nu via Facebook laten weten dat het aantal actieve gebruikers afgelopen maanden gegroeid is naar 700 miljoen. In 2015 zal WhatsApp nog meer verbeteringen ondergaan, maar wat voor functies en features we precies zullen gaan zien is nog onbekend.

Lees hier het artikel.

Nokia's HERE: 2,5 miljoen keer gedownload

De gratis offline navigatie-app HERE was eerder al te downloaden als los installatiebestand en is sinds begin december 2014 ook in de Play Store te vinden. Volgens de indicatie in deze appwinkel is de applicatie tussen de 1 á 5 miljoen keer gedownload, maar hoeveel keer precies is nu door Nokia bekendgemaakt.

Lees hier het artikel.

Microsoft Office voor Android-tablets nu gratis te downloaden in Play Store

Microsoft heeft de preview van Word, Excel en Powerpoint voor Android-tablets uitgebreid. Alle drie de apps zijn nu te downloaden via de Play Store.

Lees hier het artikel.

Tabletworld

Lenovo YOGA Tablet 2 met AnyPen: gebruik een doodgewone pen als stylus

Lenovo heeft gisteren naast een hoop andere toestellen een nieuwe versie van de Yoga Tablet 2 met Windows gelanceerd op de CES in Las Vegas. Deze is vooral bijzonder vanwege de AnyPen-technologie die elke pen of potlood in een stylus omtovert.

Lees hier het artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!