Gebruik nu je Android-telefoon als sleutel om veilig in te loggen op iOS-apparaten

Gebruik nu je Android-telefoon als sleutel om veilig in te loggen op iOS-apparaten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Tweestapsverificatie iOS

Eerder werkte het al met ChromeOS, macOS en Windows 10, maar nu kan je ook op iOS-apparaten je Android-telefoon als beveiligingssleutel gebruiken om in te loggen op je Google-account. Misschien heb je een iOS-telefoon van je bedrijf gekregen, en je wil met je onbeperkte cloudopslag van Google Foto's aan de slag? Heb je de hoop opgegeven met Apple Kaarten en heb je nood aan Google Maps? In dat geval is een Google-account op je iPhone of iPad onvermijdelijk.

Inloggen via tweestapsverificatie is altijd wenselijk, want op die manier voeg je een extra beveiligingslaag toe naast je wachtwoord. Een eenvoudige en veilige manier om in te loggen is door je telefoon een bluetooth-signaal te laten verzenden naar je iOS-telefoon om duidelijk te maken dat jij het bent die wil inloggen. Vervolgens gebruikt Google het sterke FIDO2-beveiligingsprotocol om de gebruiker te beschermen tegen phishing, doelgerichte aanvallen en geautomatiseerde bots. Google legt de nieuwe methode voor iOS uit in een blogbericht.

Gif van het proces op iOS

Zo werkt het

Het proces werkt op iOS wel iets complexer dan op de andere besturingssystemen door beperkingen die Apple oplegt. Google gebruikt normaal gezien zijn Chrome-browser voor de verificatie, maar op iOS is de Smart Lock-app vereist. Zorg eerst dat je tweestapsverificatie met behulp van je Android-telefoon hebt ingeschakeld, dat doe je hier, en activeer bluetooth op het Android en iOS-apparaat. Daarna log je op iOS in via Smart Lock en volg je op je Android-toestel de stappen vanuit een melding in de notificatiebalk.

Gebruik jij naast je Android-telefoon een iPhone, iPad of Apple Watch? Kreeg je het toestel van je werk of heb je het zelf aangeschaft? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk