Android-beveiligingsupdate oktober beschikbaar voor Google Pixels

Android-beveiligingsupdate oktober beschikbaar voor Google Pixels

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Googles Pixel-telefoons hebben de beveiligingsupdate van de maand oktober gekregen. Google brengt ons via een overzicht op de hoogte van alle kwetsbaarheden die verholpen zijn met de laatste beveiligingspatch.

Beveiligingsupdate oktober 2021

Gisteren presenteerde Google de stabiele update van Android 12, en hoewel alle functies werden voorgesteld, is de update nog niet voor Pixel-telefoons beschikbaar zoals bij andere jaren. Dit keer dienen we nog enkele weken geduld uit te oefenen. Wat Pixel-eigenaars wel krijgen, is de beveiligingsupdate voor de maand oktober, nadat die eerder als bij Samsung-toestellen is uitgerold. De eerste smartphones die de update kregen waren de S21-toestellen.

In het begeleidende Security Bulletin van deze maand wordt duidelijk dat er in totaal 17 kwetsbaarheden in Android werden opgelost en één ervan werd al kritiek bestempeld. 34 kwetsbaarheden waren gerelateerd aan de componenten van Qualcomm.

In de Pixel Phone Help-community maakt Google ook bekend welke Pixeltelefoons welke buildnummers ontvangen. Er worden hier verder geen specifieke bugs ten aanzien van Pixel-telefoons gemeld.

  • Pixel 3 (XL): RQ3A.211001.001
  • Pixel 3a (XL): RQ3A.211001.001
  • Pixel 4 (XL): RQ3A.211001.001
  • Pixel 4a: RQ3A.211001.001
  • Pixel 4a (5G): RQ3A.211001.001
  • Pixel 5: RQ3A.211001.001
De Google Pixel 4a

De Google Pixel 4a

Geen Pixel Feature Drops

Er zitten helaas geen nieuwe functies voor de Pixels in deze update. De laatste Pixel Feature Drops werden in juni aangekondigd en we verwachten ook geen nieuwe Drops te zien omdat de stabiele versie van Android 12 onderweg is. Nieuwe functies en verbeteringen voor Pixels zullen dan vermoedelijk meteen aangekondigd worden.

Update installeren

Heb je een Pixel-telefoon? Dan krijg je de patch via een over-the-air-update (OTA). Je kan de update ook handmatig installeren en je leest hier hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden.

Heb je geen Pixel-telefoon, dan moet je wachten tot de fabrikant van jouw telefoon de update heeft uitgerold. Wanneer dat zal zijn, hangt dan weer volledig af van het updatebeleid van die fabrikant, en je kan daarover meer lezen in dit overzichtsartikel. Heb jij de beveiligingsupdate van deze maand al binnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

De Google Pixel 5

De Google Pixel 5

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk