Beveiligingsupdate van maart beschikbaar voor Pixel-telefoons

Beveiligingsupdate van maart beschikbaar voor Pixel-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate maart 2020

Google heeft de nieuwe beveiligingsupdate voor deze maand beschikbaar gesteld voor zijn Pixel-smartphones. Er zijn weer verschillende beveiligingsproblemen deze maand opgelost. Welke dat precies zijn, kan je lezen in het Android Security Bulletin zodra deze beschikbaar is. In totaal werden er maar liefst 72 kwetsbaarheden gevonden waarvan 17 als kritiek worden beschouwd.

Google brengt maandelijks voor zijn Pixel-toestellen een beveiligingsupdate uit die op twee manieren op de Pixel-telefoons gedownload en geïnstalleerd kunnen worden. Fabrikanten van Android-telefoons worden ook altijd op de hoogte gebracht van alle gevonden kwetsbaarheden, zodat ook zij aan de slag kunnen met een beveiligingsupdate. Doordat Google de beveiligingsverbeteringen opdeelt in categorieën, is het voor fabrikanten eenvoudig om een update uit te brengen die in ieder geval een gedeelte van de problemen oplost. Vaak zien we dat duurdere toestellen elke maand een update krijgen en de midrange- en budgettelefoons per kwartaal.

Wil je meer te weten komen over fouten die meer specifiek met de Pixel-toestellen te maken hebben dan kan je een overzicht vinden in de Google Pixel Help Community. Onderstaande afbeelding bespreekt alvast de belangrijkste problemen en de toestellen waarbij ze gevonden zijn.

Beveiligingsupdate van maart

Update installeren

De update is beschikbaar voor alle Pixel-telefoons met uitzondering van de eerste generatie. Helaas doet de de Essential Phone PH-1 niet meer aan deze ronde mee. Via ‘Instellingen > Systeem > Systeem-update’ kun je de update forceren. Je kan hem ook via een OTA- of Factory Image handmatig installeren. Je vindt hier informatie over hoe je dat precies kan doen.

Wij raden iedereen aan om beveiligingsupdates zo snel mogelijk te installeren. Heb je geen Pixeltelefoon? In dat geval zal je nog even geduld moeten hebben alvorens de fabrikant van jouw telefoon zijn update uitrolt.

Beveiligingsupdate van maart - Pixel 4 XL

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk