Beveiligingsupdate van juni beschikbaar voor Pixel-telefoons

Beveiligingsupdate van juni beschikbaar voor Pixel-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate juni 2020

Maandelijks brengt Google een beveiligingsupdate uit voor de Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Hierin worden diverse kwetsbaarheden in Android worden. Na het publiceren van de beveiligingsupdate zet Google ook altijd het maandelijkse Android Security Bulletin online, waarin vermeld wordt welke fouten en kwetsbaarheden er deze maand zijn verholpen in de laatste beveiligingsupdate.

Google heeft deze maand weer een aantal beveiligingsproblemen verholpen en daarvan was 'bluetooth security keys', waaronder Googles Titan Key, het meest urgente probleem. Volgens Google is dit lek in Android nog niet door kwaadwillenden misbruikt. Als ze dat wel hadden gedaan dan konden ze kwetsbare security keys gebruiken om ongemerkt in te loggen.

In de Pixel Help Community licht Google ook uit welke fouten zijn verholpen die specifiek gerelateerd zijn aan Pixel-toestellen. Zo krijgt de Pixel 4-serie een oplossing voor de Flip to Shhh-functie en de Pixel 3-serie voor het probleem met 'Now Playing' op het always on-display. De gehele lijst vind je hieronder.

Beveiligingsupdate juni 2020

Update installeren

Deze nieuwe beveiligingsupdate is beschikbaar voor alle Pixel-telefoons van Google met uitzondering van de eerste generatie. Je kan via 'Instellingen > 'Systeem' > 'Systeem-update' de update installeren als deze voor je telefoon klaar staat. Heb je geen geduld? Dan kan je de update ook handmatig via een OTA- of Factory Image installeren, en een ander alternatief is de Android Flash Tool die zo'n handmatige update een stuk eenvoudiger maakt.

Je kan beveiligingsupdates het beste meteen installeren. Heb je geen Pixel-telefoon, dan moet je wachten tot de fabrikant van jouw toestel zijn update uitrolt. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren op maandelijkse basis of per kwartaal. Naarmate telefoons ouder worden, kan ook het updatebeleid veranderen. Dat is bijvoorbeeld zo voor de Samsung Galaxy S8 die na drie jaar van maandelijkse updates nu updates per kwartaal ontvangt.

Google Pixel XL en Pixel 2 XL

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk