Google stelt beveiligingsupdate januari beschikbaar voor Pixel-telefoons

Google stelt beveiligingsupdate januari beschikbaar voor Pixel-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt momenteel de beveiligingsupdate van januari uit voor zijn Pixel-telefoons. Deze update pakt verschillende kwetsbaarheden in Android aan en daarom is het van belang om hem meteen te installeren zodra ze beschikbaar is.

Beveiligingsupdate december 2021

Bijna elke eerste maandag van de maand stelt Google een beveiligingsupdate voor zijn Pixel-toestellen beschikbaar. Deze updates verhelpen diverse problemen en kwetsbaarheden in de software en daarom is het van belang dat deze beveiligingsupdates meteen gedownload en geïnstalleerd worden. Nadat Google de beveiligingsupdate heeft uitgerold en meer over de kwetsbaarheden heeft onthuld, is het aan andere merken om hun toestellen bij te werken.

Gerelateerde artikelen

Je kan in het begeleidende Security Bulletin van januari lezen welke kwetsbaarheden Google heeft aangepakt met deze update. Daarbij wordt ook de ernst van de fout vermeld, zoals 'kritiek' voor de grootste kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem. Deze maand worden er in totaal 21 veiligheidsproblemen verholpen en er is ook weer een Security Bulletin speciaal voor Pixel-telefoons. Hierin zien we onder andere dat er kwetsbaarheden met betrekking tot de Google Assistent, optimalisaties voor de accu, verbeteringen voor de Bluetooth-verbinding en meer. In de Pixel Phone Help-community maakt Google bekend welke Pixel-telefoons welke buildnummers via de januari-update krijgen. De beveiligingsupdate voor Pixels bevat tevens functionele updates in de vorm van Pixel Feature Drops waar je hier alles over kunt lezen.

Eigenaren van de Pixel 3- en 3 XL krijgen de beveiligingsupdates sinds december niet meer. De uitrol voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro begint later deze maand.

  • Pixel 3a (XL):    SQ1A.220105.002
  • Pixel 4 (XL):      SQ1A.220105.002
  • Pixel 4a:             SQ1A.220105.002
  • Pixel 4a (5G):   SQ1A.220105.002
  • Pixel 5:               SQ1A.220105.002
  • Pixel 5a (5G):   SQ1A.220105.002

Gerelateerde artikelen

Update installeren

Heb je een Pixel-telefoon? Dan krijg je de update via een over-the-air-update (OTA). Je kan de update ook handmatig installeren en je leest hier hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden.

Heb je geen Pixel-telefoon, dan moet je wachten tot de fabrikant van jouw telefoon de update heeft uitgerold. In de artikelen hieronder kom je te weten of en wanneer jouw telefoon updates krijgt.

Heb jij de beveiligingsupdate van deze maand al binnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

De Google Pixel 4a

De Google Pixel 4a

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk