Beveiligingsupdate van september voor Pixels-telefoons beschikbaar

Beveiligingsupdate van september voor Pixels-telefoons beschikbaar

Beveiligingsupdate september 2020

Google dicht met de maandelijkse beveiligingsupdates diverse kwetsbaarheden in Android. Deze updates zijn telkens via een image of een Over The Air (OTA)-update op jouw Pixel-telefoon te installeren. Fabrikanten van Android-telefoons worden telkens op de hoogte gebracht van alle gevonden kwetsbaarheden, zodat ook zij aan de slag kunnen met een beveiligingsupdate. Samsung is wederom sneller dan Google met het uitbrengen van deze beveiligingsupdate van september voor zijn telefoons.

Opgeloste kwetsbaarheden

In het Security Bulletin geeft Google telkens aan waar de verschillende kwetsbaarheden zich bevonden inclusief een linkje dat leidt naar een pagina die meer informatie geeft over de betreffende kwetsbaarheid. Er is ook een rangschikking die duidelijk maakt in welke mate er een risico is geweest. Je hebt kritieke fouten, maar ook fouten die een minder groot gevaar vormen.

Afbeelding van de Google Pixel 4a

Google heeft deze maand weer diverse kritieke en minder kritieke beveiligingsproblemen verholpen.Dit keer zijn er in totaal 26 fouten verholpen waarvan 3 als kritiek werden bestempeld. Android 11 is recent aangekondigd en in de Pixel Phone Help-community maakte Google ook bekend welke functies speciaal voor Pixel-toestellen zijn bedoeld.

Beveiligingsupdate installeren

Als je een Pixel-telefoon hebt, kun je de beveiligingsupdate via een OTA-update downloaden. Je kan de beveiligingsupdate ook handmatig installeren. Je vindt hier informatie over hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden. Heb je geen Pixel-telefoon? Dan moet je nog even wachten tot de fabrikant van jouw telefoon zijn beveiligingsupdate uitrolt.

Beveiligingsupdate van september voor Pixels-telefoons beschikbaar
Lees meer over:
Security

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties