Android beveiligingsupdate van augustus beschikbaar voor Pixel-smartphones

Android beveiligingsupdate van augustus beschikbaar voor Pixel-smartphones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate augustus 2019

Elke eerste maandag van de maand kunnen eigenaren van een Pixeltoestel traditiegetrouw een beveiligingsupdate van Google verwachten voor hun toestel. Hierin worden de nieuwste beveiligingspatches beschikbaar gesteld waarmee Google Android weer een stukje veiliger maakt. Andere fabrikanten krijgen deze maandelijkse updates altijd van tevoren zodat zij tijd genoeg hebben om ze eventueel aan te passen en geschikt te maken voor hun toestellen. OnePlus was er vorige week al vroeg bij toen de OnePlus 7 Pro de patch van augustus al binnenkreeg.

Google heeft ook deze maand zijn er weer de nodige lekken gedicht, waarbij Google altijd aangeeft wat de risico's van elke kwetsbaarheid zijn geweest. Zo zien we regelmatige lekken met een hoog risico die gedicht worden door Google in deze maandelijkse updates. Het bulletin van de maand augustus is hier te vinden. Uit dit bulletin blijkt dat Google 26 beveiligingslekken heeft gerepareerd waarvan er vijf als ernstig zijn aangemerkt.

Update installeren

Deze beveiligingsupdates zijn te downloaden voor de Pixel (XL), de Pixel 2 (XL), de Pixel 3 (XL) en de Pixel 3a-reeks. De updates worden aangeboden als factory images en OTA-bestanden. In de komende tijd worden ze Over The Air (OTA) uitgerold. Wil je alvast aan de slag met de update? Dan kun je ze nu handmatig downloaden. Instructies daarvoor kun je in dit artikel vinden. Je kunt natuurlijk ook wachten op de OTA-update.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk