Beveiligingsupdate van april beschikbaar voor Pixel-telefoons

Beveiligingsupdate van april beschikbaar voor Pixel-telefoons

Beveiligingsupdate april 2020

Elke maand geeft Google in het Android Security Bulletin een overzicht van de verschillende kwetsbaarheden die het beveiligingsteam heeft verholpen, en Pixel-telefoons zijn doorgaans de eerste die kunnen rekenen op de laatste beveiligingspatch. We zeggen "doorgaans", want Samsung maakte er de afgelopen maanden een zaak van om Google telkens te snel af te zijn. Dat lukte dit jaar alleen niet in maart.

Samsung wist zijn patch ook deze keer sneller uit te brengen dan Google, en dat komt omdat het bedrijf eerst fabrikanten op de hoogte brengt van de gevonden kwetsbaarheden zodat zij alvast hun patch kunnen uitrollen. Google heeft deze maand in Android ook weer 12 kwetsbaarheden verholpen waarvan sommigen als kritiek worden beschouwd. Google deelt de fouten op in categorieën om telkens de ernst van de problemen duidelijk te maken.

Sinds dit jaar geeft Google ook meer informatie over de fouten die het heeft ontdekt in zijn Pixel line-up, en je vindt daarvan een overzicht in de Google Pixel Help Community. Onderstaande afbeelding bespreekt alvast de belangrijkste problemen en de Pixel-telefoons waarbij ze gevonden zijn.

Pixel-telefoons beveiligingsupdate april

Update installeren

De update is beschikbaar voor alle Pixel-toestellen met uitzondering van de eerste generatie Google Pixel en Google Pixel XL. Via ‘Instellingen > Systeem > Systeem-update’ kun je de update handmatig forceren, maar je kan hem ook via een OTA- of Factory Image handmatig installeren. Je vindt hier informatie over hoe je dat precies kan doen. Je kan vandaag ook een kijkje nemen naar de Android Flash Tool, voor wie een meer gebruiksvriendelijke oplossing wil.

Wij raden je aan om beveiligingsupdate zo snel mogelijk te installeren zodra je hem binnen hebt. Heb je geen Pixel-telefoon? In dat geval zal je nog even geduld moeten hebben alvorens de fabrikant van jouw telefoon zijn update uitrolt. Vlaggenschepen die jonger zijn dan twee jaar kunnen doorgaan maandelijks een update verwachten, terwijl telefoons uit het budget- en middensegment updates eerder per kwartaal ontvangen.

Pixel 3 XL versus Pixel 4 XL

Lees meer over:
Security

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties