Beveiligingsupdate maart beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen

Beveiligingsupdate maart beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate maart 2018

Zoals bekend verspreidt Google traditiegetrouw op de eerste maandag van de maand een beveiligingsupdate voor Nexus- en Pixeltoestellen. In deze update heeft de zoekgigant de nieuwste beveiligingspatches doorgevoerd om zo Android weer een stukje veiliger te maken. Welke beveiligingsproblemen er in maart zijn opgelost, lees je in het (Engelstalige) beveiligingsbulletin hier.

Google legt in zijn maandelijkse security bulletins uit welke gaten gedicht zijn en of de fixes van toepassing zijn op Nexus- en Pixel-toestellen of niet. Hierin zien we dat Google zevenendertig kwetsbaarheden heeft verholpen. Van deze kwetsbaarheden zijn er maar liefst elf door Google aangemerkt als 'zeer kritisch', De overige zesentwintig kwetsbaarheden hadden volgens het bedrijf een hoge tot gemiddelde prioriteit. De update wordt vaak opgedeeld in twee of meer losse beveiligingsniveaus, die een datum bevatten. Door de beveiligingsverbeteringen op te delen in losse delen, is het voor fabrikanten eenvoudig om een update uit te brengen die in ieder geval een gedeelte van de problemen oplost.

Op deze manier kunnen andere smartphonefabrikanten tevens een update voor hun toestellen uitbrengen zodat deze minder kwetsbaar zijn voor aanvallen. Deze fabrikanten krijgen op voorhand al toegang tot de fouten en oplossingen, zodat ze hiermee aan de slag kunnen. Onder andere Nokia, Sony en Samsung brengen regelmatig beveiligingsupdates uit voor hun toestellen.

Verbeteringen voor Pixels

Google heeft voor de Pixel-toestellen ook nog wat verbeteringen toegevoegd op het gebied van audio tijdens het opnemen van video, het ontgrendelen via de vingerafdrukscanner en nog wat optimalisaties. De Pixel 2 XL op de redactie had overigens dit weekend problemen met het ontgrendelen via de vingerafdrukscanner. De vingerafdruk werd niet meer herkend. Hopelijk is dit euvel nu opgelost.

Beveiligingsupdate maart 2018 downloaden

Deze derde beveiligingsupdate van 2018 is nu beschikbaar voor de Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Google Pixel, Google Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X en de Pixel C. De OTA-bestanden zijn hier te vinden en de factory images vind je hier. Hoe je handmatig een update doet, kun je in ons uitgebreide artikel hier lezen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk