Android beveiligingsupdate van juni beschikbaar voor Pixel-smartphones

Android beveiligingsupdate van juni beschikbaar voor Pixel-smartphones

Beveiligingsupdate juni 2019

Android krijgt maandelijks een nieuwe beveiligingspatch van Google waarin de laatste kwetsbaarheden in de software werden aangepakt. Die update komt iedere eerste maandag van de maand en hij wordt meteen uitgerold naar Googles Pixel-telefoons. Later gaan ook de andere smartphonefabrikanten ermee aan de slag en op die manier krijgen ze ook de mogelijkheid om in één klap ook fouten te verhelpen in hun eigen software.

In het Android Security Bulletin vind je telkens een opsomming van fouten die dit keer verholpen zijn, en Google gebruikt daarvoor een handige indeling waarbij de fouten gesorteerd zijn afhankelijk van waar ze voorkomen. Daarnaast wordt een schaal gehanteerd waarmee de ontwikkelaars aanduiden in welke mate het om een ernstige fout gaat. Voor deze maand zijn er 22 kwetsbaarheden aangepakt.

Update installeren

De update van juni werkt, is beschikbaar voor de eerste, tweede en derde generatie Pixel-telefoons inclusief de Pixel 3a-reeks en de Pixel C-tablet. Je kan hier en hier de updatebestanden vinden waarmee je je telefoon kan bijwerken. We leggen je in dit artikel uit hoe je dat kan doen. Natuurlijk kan je ook gewoon wachten tot de update via een melding in je je notificatiecentrum wordt aangeboden, en vervolgens kan je op die manier de laatste beveiligingspatch installeren.

Heeft jouw Pixel de update al ontvangen? Laat ons ook weten als je geen Pixel-telefoon gebruikt wat de laatste beveiligingspatch is die op jouw telefoon draait. Ga daarvoor naar instellingen en kies 'Over telefoon'. Vervolgens zie je de datum van zijn laatste beveiligingsupdate.

Lees meer over:
Security

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer