Android beveiligingsupdate van juli beschikbaar voor Pixel-smartphones

Android beveiligingsupdate van juli beschikbaar voor Pixel-smartphones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate juli 2019

Elke eerste maandag van de maand kunnen eigenaren van een Pixeltoestel traditiegetrouw een beveiligingsupdate van Google verwachten voor hun toestel. In deze update zitten de nieuwste beveiligingspatches verwerkt waarmee Google ons geliefde Android weer een stukje veiliger maakt. Het is de bedoeling dat andere fabrikanten deze maandelijkse updates overnemen en uitbrengen voor hun toestellen. Een aantal fabrikanten doet dit dan ook, waarbij de vlaggenschepen vaak als eerste aan de beurt zijn.

Ook deze maand zijn er weer een aantal lekken gedicht, waarbij Google altijd aangeeft wat de risico's van elke kwetsbaarheid zijn geweest. Zo zien we regelmatige lekken met een hoog risico die gedicht worden door Google in deze maandelijkse updates. Het bulletin van de maand juli is hier te vinden. Uit dit bulletin blijkt dat Google 33 beveiligingslekken heeft gerepareerd waarvan er 9 als ernstig zijn aangemerkt.

De aanleiding van deze maandelijkse updates was het Stagefright-lek in Android dat in 2015 opdook. Met de maandelijkse beveiligingsupdates wil Google zorgen dat grote lekken sneller gedicht kunnen worden, maar ook bij meer eindgebruikers terecht komen.

Update installeren

Deze beveiligingsupdates zijn te downloaden voor de eerste, tweede en derde generatie Pixel-telefoons inclusief de Pixel 3a-reeks. De updates worden aangeboden als factory images en OTA-bestanden. In de komende tijd worden ze Over The Air (OTA) uitgerold. Wil je alvast aan de slag met de update? Dan kun je ze nu handmatig downloaden. Instructies daarvoor kun je in dit artikel vinden. Je kunt natuurlijk ook wachten op de OTA-update.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk