Eerste beveiligingsupdate van 2019 voor Pixel-apparaten beschikbaar

Eerste beveiligingsupdate van 2019 voor Pixel-apparaten beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate januari 2019 

De aanleiding voor het uitbrengen van deze beveiligingsupdates was een groot Android-lek, Stagefright genaamd in 2015. Het bedrijf bracht al jaren een beveiligingsbulletin uit, dat verspreid werd onder Android-fabrikanten. Dat bulletin, dat informatie bevat over grote en kleine lekken in Android, werd vanaf eind 2015 voor iedereen beschikbaar. Daarnaast begon Google met het uitbrengen van een maandelijkse beveiligingsupdate voor Nexus-toestellen.

Vele Android-fabrikanten volgen Google met het uitbrengen van een beveiligingsupdate voor verscheidene telefoons en Samsung heeft dit jaar de eer om als eerste de beveiligingsupdate van januari uit te brengen voor de Galaxy Note 9. Zelfs nog eerder dan Google en dat zie je niet vaak.

De beveiligingsproblemen die deze maand zijn opgelost, lees je in het (Engelstalige) beveiligingsbulletin hier. Er zijn vele lekken gedicht in drivers voor verschillende chipsets. Net als bij de vorige keren zijn er meerdere beveiligingspatch-niveau's: een niveau van 2019-01-01 geeft aan dat alle Android-specifieke lekken gedicht zijn en een niveau van 2019-01-05 geeft aan dat ook de drivergerelateerde problemen zijn opgelost. In totaal werden er 27 fouten verholpen voor deze maand, waarvan 2 als kritiek bestempeld werden.

Beveiligingsupdate januari 2019 downloaden

Deze eerste beveiligingsupdate van 2019 is nu beschikbaar voor Pixel-toestellen. De Nexus 5X en de Nexus 6P lijken nu echt definitief niet meer ondersteund te worden. De Pixel C-tablet doet nog wel een ronde mee. De updatebestanden zijn hier te vinden. Hoe je handmatig een update doet, kun je in ons uitgebreid artikel hier lezen.

De update zal in de komende tijd ook worden uitgerold naar de telefoons van Samsung, Nokia, LG en mogelijk ook andere fabrikanten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk