Beveiligingsupdate april beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen

Beveiligingsupdate april beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen

Beveiligingsupdate april 2018

Google rolt traditiegetrouw elke maandag van de maand een nieuwe beveiligingsupdate uit naar de Nexus- en Pixel-toestellen. In deze update worden verschillende lekken in Android opgelost, die potentieel gevaar vormen voor Android. Deze lekken worden verdeeld in categorieën variërend van lage tot zeer hoge en dus kritische lekken.

Samen met de updates brengt Google ook een Security Bulletin uit. Dit bulletin bevat informatie over grote en kleine lekken in Android. Het nieuwste beveiligingsbulletin is hier te vinden. Hierin zien we dat Google 312 kwetsbaarheden heeft verholpen. Van de 312 kwetsbaarheden, werden er 16 door Google aangemerkt als 'kritisch', De overige kwetsbaarheden hadden volgens het bedrijf een hoge tot gemiddelde prioriteit.

Door de beveiligingsverbeteringen op te delen in categorieën, is het voor fabrikanten eenvoudig om een update uit te brengen die in ieder geval een gedeelte van de problemen oplost. Er zijn gelukkig verschillende bedrijven die (bijna) maandelijks beveiligingsupdates vrijgeven voor hun high-end-toestellen. Nokia is daarin redelijk consequent. Samsung en LG zijn overigens twee van de weinige bedrijven die een eigen beveiligingsbulletin vrijgeven met daarin fabrikant-specifieke beveiligingsverbeteringen.

Beveiligingsupdate april 2018 downloaden

Deze tweede beveiligingsupdate van 2018 is nu beschikbaar voor de Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X en de Pixel C. De OTA-bestanden zijn hier te vinden en de factory images vind je hier. Hoe je handmatig een update doet, kun je in ons uitgebreide artikel hier lezen.

Lees meer over:
Security

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties