Android Auto for Phone Screens gaat Android Auto-app vervangen

Android Auto for Phone Screens gaat Android Auto-app vervangen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Auto for Phone Screens 

Google Assistent is de dienst waar Google zich meer en meer op gaat toeleggen. Het Works with Nest-ecosysteem maakt plaats voor het Works with Assistant-platform en Google Assistent met de in mei gelanceerde Driving Mode vervangt de Android Auto-app. Android Auto zou enkel blijven voortbestaan als een interface voor infotainment-systemen in auto's en deze interface is onlangs compleet vernieuwd.

Beelden van de nieuwe functies in Android Auto

Nieuwe interface in Android Auto

Toch lijkt het erop dat de app op een andere manier terugkomt. Op de supportpagina van Android Auto meldt Google dat Android Auto in Android 10 is geïntegreerd. Hiermee kun je je telefoon verbinden met het infotainment-systeem in je auto. Je hebt geen aparte app meer nodig dus. Heb je geen infotainment-systeem dat Android Auto ondersteunt? Dan adviseert Google om te wachten op de nieuwe app 'Android Auto for Phone Screens' die in de komende weken in de Play Store beschikbaar komt.

Met deze app kun je de 'phone screen version of Android Auto' gebruiken, geeft Google aan. Dat zou een snelkoppeling naar de Driving Mode van Google Assistent kunnen zijn, of een soort Android Auto-app me beperkte mogelijkheden en geschikt voor oudere telefoons. Het kan ook een app zijn die de nieuwe Android Auto-interface op de telefoon laadt. De derde optie zou wat mij betreft de meest logische zijn, maar het is voor nu nog even afwachten totdat de app beschikbaar is in de Play Store.

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk